Castell d’Aro-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Palafrugell i l’Escala indignats pels talls de llum

Els alcaldes de les sis poblacions han fet en una declaració de denúncia conjunta en un acte que s’ha celebrat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Platja d’Aro

En la declaració hi han participat Maurici Jiménez, alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Jordi Soler; alcalde de Calonge i Sant Antoni; Lluís Puig, alcalde de Palamós; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Josep Bofill, alcalde de l’Escala.

El document manifesta que “les sis poblacions són destinacions turístiques de primer ordre al cor de la Costa Brava i, en temporada estival multipliquen de manera exponencial la seva població amb l’arribada de visitants i turistes, que s’afegeixen als empadronats habituals i habitants de segona residència. És una època per oferir les millors propostes a nivell de serveis entorn de l’oci, l’allotjament, la restauració o el comerç; però els successius talls de llum produïts durant els mesos de juliol i agost de 2022, afecten negativament l’activitat econòmica i alhora generen una imatge negativa.

Els batlles dels sis municipis, en nom dels seus ajuntaments, demanen a Endesa Catalunya una millora del servei i de les infraestructures, per garantir que no es repeteixin en el temps i de forma reiterada la situació viscuda les darreres setmanes.

Exigeixen un pla d’inversions que resolgui el problema “estructural” i volen interlocució directa amb la companyia. Asseguren que estan farts de patir apagades, que van des dels microtalls fins a quedar-se a les fosques durant hores. Diuen que la situació ve de lluny, perquè es repeteix any rere any, i exigeixen a Endesa un pla d’inversions a la xarxa que vagi més enllà dels “pedaços” i solucioni la sobrecàrrega que pateixen les línies. A més, reclamen tenir interlocució directa amb la companyia, perquè quan hi truquen no troben ningú a l’altra banda de la línia. Si Endesa no mou fitxa, ja avancen que demanaran empara a la Generalitat.

Alhora, també valoren positivament els esforços de la companyia en qüestions relacionades amb la sostenibilitat i la biodiversitat.

Recupereu les intervencions clicant a continuació.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.