Denuncien una empresa que feia neteja forestal incomplint les restriccions del nivell 3 per risc d’incendis

Els operaris de l’empresa es trobaven netejant parcel·les de la urbanització Cim d’Aro de Platja d’Aro malgrat les restriccions del Departament d’Interior

El passat 14 de juliol, el Departament d’Interior va dictar la Resolució INT/2247/2022, per la qual es van establir un seguit de restriccions atesa l’activació simultània del Pla de protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), així com el Pla ALFA en determinats municipis, com és el cas de Castell-Platja d’Aro.

Per aquest motiu, la Policia Local es va coordinar amb el cos d’Agents Rurals, amb l’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres-Marítima i amb el cos de Mossos d’Esquadra per a intensificar el seu patrullatge per les zones de risc i també per a evitar l’accés al massís de les Gavarres tal com s’estableix en cas d’activació del nivell 3 (nivell extrem de perill d’incendi) del Pla INFOCAT.

En el si d’aquesta intensificació del patrullatge preventiu, aquest divendres, 15 de juliol, al voltant de les 12:30 hores, una patrulla de la Unitat de Medi Natural de la Policia Local va localitzar 4 operaris que executaven tasques de neteja forestal en unes parcel·les de l’entrada a la urbanització Cim d’Aro. Es dona la circumstància que aquestes parcel·les tenen una gran extensió i es troben a escassos 25 metres del camí de Fanals De Dalt-Mas Ros que dona entrada a la zona boscosa del massís de les Gavarres.

Per a realitzar les tasques de neteja, els operaris de l’empresa contractada per un particular, utilitzaven tres desbrossadores amb fil de niló i una amb fulla metàl·lica, que feia encara més perillosa l’actuació per la facilitat amb la qual es poden generar espurnes susceptibles de provocar un incendi.

La patrulla policial va fer cessar l’activitat immediatament i va identificar els operaris que hi treballaven així com el responsable de l’empresa que van fer comparèixer al lloc. La policia va aixecar acta de denúncia per portar a terme accions de neteja forestal prohibides en virtut de l’article 5 de la Resolució INT/2247/2022 del Departament d’Interior, que restringeix “l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal”.

D’acord amb l’esmentada Resolució i amb les sancions previstes a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, aquest incompliment podria tipificar-se com a infracció greu per “no respectar les instruccions dictades per l’autoritat de protecció civil competent en situacions d’activació d’un pla o d’una emergència declarada” i comportar una sanció de fins a 150.000 euros.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.