Detenen dos homes pel furt de 800 euros a una senyora gran

La detenció ha estat conjunta en la Policia Local de Castell-Platja d’Aro i la de Calonge i Sant Antoni

Aquest dimarts, 12 de juliol, al voltant de les 14:00 hores, els sistemes de videovigilància i reconeixement de matrícules del municipi de Castell-Platja d’Aro van detectar l’entrada al mateix d’un vehicle relacionat amb delictes contra el patrimoni.

Agents de paisà de la Policia Local d’aquest municipi van seguir el vehicle per diferents carrers de la vila i van poder observar que aquest seguia un altre vehicle conduït per una senyora d’edat avançada.

En veure que el vehicle sortia Platja d’Aro i s’adreçava direcció a Calonge i Sant Antoni, es va contactar amb la policia local d’aquell municipi per a informar-los de la situació.

Els agents actuants van poder veure com la senyora, a la que presumptament seguien, s’aturava davant de casa seva per a descarregar les bosses de productes alimentaris que havia comprat moments abans en un supermercat.

A continuació, els agents van observar com el vehicle sospitós s’aturava a prop del cotxe de la víctima i un dels individus baixava, obria la porta del vehicle de la víctima i li sostreia del seu interior una bossa de mà.

Seguidament, les patrulles de les policies locals dels dos municipis van ordenar que el vehicle s’aturés mitjançant l’ús de les sirenes i els llums prioritaris, però els dos ocupants del mateix van fer cas omís, iniciant-se una persecució a gran velocitat per diferents carrers de Calonge i Sant Antoni.

Finalment, el vehicle va ser aturat per patrulles d’ambdós cossos policials davant del cementiri vell de Calonge, quan es disposaven a marxar direcció Palamós.

En l’escorcoll del vehicle i dels ocupants es va localitzar una bossa de mà amb 800 euros en el seu interior, propietat de la senyora a la qual li havien sostret.

Els dos homes, de 28 i 41 anys, veïns de Sabadell i d’origen romanès, van ser detinguts com a autors d’un delicte de furt. Entre tots dos sumaven més de 20 detencions i feia pocs dies que havien sortit de presó per delictes de la mateixa naturalesa.

Altres actuacions rellevants de la Policia Local en els darrers 15 dies

29 de juny: les càmeres de videovigilància del municipi van detectar l’entrada d’un vehicle relacionat amb robatoris amb força. Els serveis de paisà d’aquesta policia van localitzar el vehicle després d’observar que circulava a gran velocitat i provenia d’un càmping d’una localitat veïna. Els dos ocupants del vehicle van fer cas omís a les indicacions dels agents d’aturar-se i van acabar col·lidint amb un dels vehicles policials que els obstaculitzava el pas en una rotonda. En l’escorcoll del vehicle es van localitzar maletes de viatge, bosses de mà, documentació i diners que havien estat sostrets, minuts abans, de l’interior d’un vehicle estacionat a l’esmentat càmping.

Les dues persones, d’origen xilè de 32 i 40 anys, eren veïnes de l’Hospitalet de Llobregat i comptaven amb nombrosos antecedents en delictes contra el patrimoni i formaven part d’una organització criminal que operava a tota Catalunya. Ambdós homes van ser detinguts per un delicte de robatori amb força en interior de vehicle i desobediència als agents de l’autoritat. Fruit de l’actuació, un dels agents actuants va resultar ferit lleu.

30 de juny: la policia local va ser alertada de la sortida de via d’un vehicle a la carretera de Romanyà de la urbanització de Mas Nou de Platja d’Aro. El vehicle es va precipitar una desena de metres pel marge pronunciat de la via i una persona va resultar ferida. La carretera va restar tallada durant dues hores i es van requerir els serveis de bombers, SEM i dues grues per a rescatar la persona i el vehicle que havia quedat embarrancat.

D’altra banda, el mateix dia, al voltant de les 21:00 hores, la policia va rebre l’avís que una persona estava increpant una altra i l’hauria amenaçat amb una arma de foc. Quan la patrulla va arribar al lloc va identificar les parts i efectivament va trobar-li a una d’elles una arma de foc simulada amagada. Es dona la circumstància que el portador de l’arma tenia un requeriment judicial que li prohibia expressament portar armes.

L’home, de 29 anys i d’origen hondureny, va quedar detingut per un delicte d’amenaces i trencament de condemna judicial.

2 de juliol: al voltant de les 19:00 hores, quan la policia local estava realitzant un control planificat de trànsit. Un dels vehicles que es van aturar no disposava d’assegurança en vigor i es va identificar el seu conductor per a poder denunciar la infracció. La sorpresa va ser que aquesta persona disposava d’una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó provinent d’un jutjat de Barcelona.

L’home, de 30 anys i d’origen georgià, va ser detingut i posat a disposició judicial.

3 de juliol: de matinada, quan la policia local va ser requerida perquè s’estava produint una baralla davant d’una discoteca del municipi. Quan van arribar al lloc les patrulles, van localitzar un jove a terra que presentava lesions mentre que van veure com un altre fugia corrents en direcció a la platja. Tant el vigilant de seguretat de la discoteca com alguns testimonis van assenyalar a la persona que corria com l’autor de les lesions que presentava la víctima. De seguida, els agents actuants van sortir darrere de l’autor de les lesions mentre aquest feia cas omís als requeriments policials d’aturar-se. Finalment, aquesta persona va ser interceptada a la platja i va poder ser detinguda després d’oferir resistència als agents actuants.

L’home, de 18 anys i espanyol, va ser detingut com a autor d’un delicte de lesions i desobediència i resistència als agents de l’autoritat.

4 de juliol: al voltant de les 16:30 hores, quan la policia local va ser alertada per un policia fora de servei que tres homes es trobaven en un establiment del municipi i podrien dedicar-se als furts utilitzant el mètode de distracció del personal per a accedir a la caixa on es guarda la recaptació. De seguida, una patrulla de paisà va localitzar els individus i els van seguir discretament per diferents establiments del municipi. En aquest seguiment preventiu es va observar que aquestes persones entraven en diferents establiments, parlaven amb el personal mirant d’entretenir-los, amb actitud vigilant i aparentment amb l’objectiu d’apoderar-se d’algun objecte valuós o de diners.

Finalment, aquestes persones van entrar en un hotel. Un d’ells es va posar a parlar amb els recepcionistes per a entretenir-los, un altre es va quedar a la porta fent tasques de vigilància i el tercer va entrar al reservat de l’oficina, espai d’ús exclusiu per a treballadors de l’hotel. Quan els tres homes van sortir de l’hotel les patrulles els van aturar i escorcollar, trobant-los 800 euros que acaben de sostreure de la caixa de l’esmentat hotel, claus magnètiques d’habitacions i diferents objectes (roba, ulleres i perfums) que havien estat sostrets en altres establiments del municipi.

Un cop identificats els tres homes, d’origen georgià i de 20, 30 i 32 anys, van quedar detinguts per un delicte de furt. A més, un d’ells portava documentació falsa i estava buscat per un jutjat de Barcelona. Els lladres tenien diferents antecedents per robatoris amb força, robatoris violents i furts.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.