Comença una setmana de temperatures sofocants

Aquest matí, un termòmetre del centre de Castell d’Aro marcava 32 °C abans de les 11 h.

Aquesta setmana viurem la segona onada de calor de l’any. La primera va arribar a mitjans del mes de juny.

A mesura que avanci la setmana, les temperatures aniran a l’alça. Encara que les darreres jornades ja han estat molt caloroses. Divendres passat, l’Estació Meteorològica de Castell d’Aro, que pertany a la xarxa de centres d’observació del Servei de Meteorologia de Catalunya, va registrar una màxima de 34.5 °C i una mínima de 26.3 °C. El cap de setmana, si fa no fa, les màximes sempre han estat superiors en els 30 °C i les mínimes tropicals, cosa que dificulta el descans durant la nit.

Encara que les temperatures més extremes s’esperen en diverses comarques de Tarragona i Lleida, on hi han activats diversos avisos de perill per calor, a casa nostra la calorada també es deixarà notar amb l’ascens dels valors.

Davant de qualsevol episodi de temperatures extremes, Protecció Civil fa aquestes recomanacions:

💦 Hidrata’t més sovint.
☀️ No surtis al carrer en hores de màxima calor.
🧢 Si treballes a l’aire lliure, porta gorra i beu més.
👵🏻 Mantingues contacte amb les persones vulnerables del teu entorn que viuen soles.

La preocupació també és màxima pel risc d’incendis

Aquest dilluns, a casa nostra, segons el mapa de predicció de perill d’incendi forestal, el risc és moderat i diverses zones del Baix Empordà es troben en nivell 2, és a dir, risc d’incendis alt. El Mapa Pla Alfa assigna a tota la comarca un risc elevat.

Des de la Direcció General dels Agents Rurals recorden que, a partir dels nivells 2 i 3, s’activen les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d’emergència per a incendis forestals) i en els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.