20 joves han participat en el projecte FutbolNet de la Fundació Barça durant el curs 2021-2022

Aquest migdia s’ha fet l’acte de cloenda del curs a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Entre el mes d’octubre de l’any passat i el mes de juny d’enguany, una vintena de joves del municipi han participat en el projecte ‘FutbolNet’, una experiència esportiva única que promou la inclusió social i prevé la violència.

L’activitat s’ha dut a terme entre les Unitats de Joventut i la Unitat d’Esports al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, cada divendres de 16:30 a 18 h. Puntualment, també s’han desplaçat a altres municipis per fer activitats amb joves que participen en la mateixa metodologia.

L’acte de cloenda del curs 2021-2022 s’ha celebrat aquest migdia a l’Espai Jove. El balanç ha anat a càrrec de Ramon Garriga, de la Fundació FC Barcelona, i el regidor d’Esports, Pedro Torres.

FutbolNet és la metodologia que la Fundació Barça aplica des de l’any 2011 en els programes propis que tenen per objectiu prevenir la violència i promoure la inclusió social. S’aplica, entre altres contextos:

· Per crear espais segurs en entorns vulnerables que apropin i promoguin el joc i l’activitat física.

· Per tal d’afavorir la inclusió d’infants: nois i noies amb discapacitat, inclusió de nois i noies refugiats amb la població d’acollida o en cen­tres de justícia juvenil.

La metodologia, en la mesura del possible, s’adap­ta a les necessitats del territori on s’aplica i busca apropar l’entorn als projectes.

L’esport i el joc com a eines pedagògiques

La metodologia FutbolNet és l’eina pedagògica que els educadors i educadores implementen durant sessions socioesportives, per tal de promoure els valors i habilitats per a la vida que seran útils i significatives pel dia a dia dels beneficiaris dels projectes.

Basada en el joc i en l’activitat física, es concep com un element socialitzador que permet posar el focus en la convivència de tots els participants implicats i fomenta una educació afectiva i relacio­nal. Durant les sessions hi ha:

  1. Jocs lúdics i esportius.
  2. Partits en 3 temps.
  3. Espais de reflexió.

Més informació sobre el projecte a fundacio.fcbarcelona.cat/futbolnet

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.