Americanus, Son de l’Havana i Port Bo, aquesta nit, a la gran Cantada de Platja d’Aro

L’esdeveniment torna a celebrar-se a la Platja Gran, a l’altura del Cavall Bernat

La Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d’Aro arriba aquesta nit a la seva 39a edició.

A partir de les 22.30 h, pujaran a l’escenari els grups Americanus, Son de l’Havana i Port Bo. L’accés és lliure i gratuït i s’ofereix servei de cadires sense numerar per al públic assistent., que també pot adquirir el mocador commemoratiu de la vetllada i un got de cremat per 2 euros.

Com a complement, a l’extrem nord del Passeig Marítim, a tocar de la zona de l’actuació, se celebra el 14è Mercat d’Estiu (19-0.30 h) amb diverses parades de productes alimentaris i d’artesania.

D’aquesta manera, la proposta torna a la normalitat total després de la suspensió de l’estiu de 2020 arran de la COVID-19 i del canvi d’escenari ara fa un any amb un trasllat temporal a l’Espai Masia Bas amb aforament limitat i retirada prèvia d’entrades per garantir el compliment de les mesures de seguretat.

Es repeteix la fórmula d’actuació dels grups, que pugen a l’escenari dues vegades, cantant quatre peces en cada part, un total de 24 cançons. El punt final és l’actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. Les actuacions són presentades per Francesc Sánchez Carcassés, comunicador i reconegut expert en el món de l’havanera que també n’és el coordinador musical.

La Cantada es torna a retransmetre en directe per Televisió Costa Brava i per diversos canals de la Xarxa de Comunicació Local.

Estrenes i clàssics

Americanus s’estrena enguany a la Cantada de Platja d’Aro. Es tracta d’una formació relativament nova, però amb components amb més de 30 anys de trajectòria musical amb Montse Creus (cantant), David Soteras (guitarra i veu), Mar Mas (guitarra i veu) i Xavier Roger (contrabaix i veu). Ofereixen actuacions cercant l’emoció i la participació del públic donant veu a l’amor, la passió, l’humor, el mar i la pàtria. Algunes de les peces de la vetllada seran Gavina bonica, L’Empordà, La botiguera Lola, la tavernera.

Son de l’Havana, hi actuarà per segona vegada. El grup pren l’herència de Els Pirates, format per quatre músics de dilatada trajectòria professional: Josep Lluís Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu), Oriol Roca (cors i contrabaix) i Jose M. Olaya (acordió), que ofereixen nous matisos amb fusió de ritmes i harmonies a les seves havaneres, rumbes, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango o boleros. A la Platja Gran hi sonaran, entre d’altres Les dones del mar, Somnis de mar, El capità o Maria la portuguesa.

Port Bo va néixer l’any 1966 a Calella de Palafrugell i de llavors ençà sempre ha participat en la Cantada d’aquesta vila i a les més importants de Catalunya. Enguany a Platja d’Aro, actuarà amb la seva nova formació i interpretarà, entre d’altres A contracorrent, El pescador de canya, El noi o Gatzara. El grup ha actuat arreu dels Països Catalans i d’Europa i a Cuba, Israel, Turquia o el Japó. També escenaris com l’Espai, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori i ha enregistrat 25 discs amb més de 220 temes diferents. El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Una de les Cantades més antigues de la Costa Brava

Amb gairebé quatre dècades de celebració, la Cantada de Platja d’Aro es consolida com una de les més antigues, tradicionals i reconegudes de la Costa Brava. Al llarg de l’estiu es fan sis cantades més, en format de proximitat, a diversos punts del municipi. Les properes seran: Peix Fregit, diumenge 17 de juliol (22.30 h) Parc de Sant Ramon, S’Agaró. Son De La Havana, dissabte 6 d’agost (22.30 h) Plaça Poeta Sitjar, Castell d’Aro. Els Cremats, dilluns 15 d’agost (23 h) Plaça Major, Platja d’Aro. Terra Endins, dissabte 20 d’agost (22.30 h) Parc de Sant Ramon, S’Agaró. Arjau, dissabte 27 d’agost (22.30 h) Plaça Hipòlit Centeno, Platja d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.