L’aigua del mar més calenta a causa de l’onada de calor històrica

Moltes famílies han estrenat la temporada de platja unes setmanes abans de l’habitual

Les tòrrides temperatures previstes per aquest cap de setmana han avançat l’inici de la temporada de platja entre moltes famílies.

La Platja Gran, Cala Rovira o Sa Conca, sota la boira, estan registrant una constant afluència de visitants des de mig matí, una imatge més comuna del mes de juny.

L’arribada a la península d’una massa d’aire africà que està provocant que els termòmetres marquin temperatures inusualment altes per a un mes de maig, ha animat a grans i petits a estirar les tovalloles a la sorra i fer la primera capbussada de l’any.

L’aigua 2,5 °C més calenta en superfície

La temperatura del mar encara no ha assolit els valors tradicionals de l’estiu i continua fresca, malgrat que està una mica més calenta que altres anys en la mateixa època.

Segons les observacions d’aquest divendres a l’Estartit, a mig metre de fondària, l’aigua es troba a 18,5 °C, mentre que la mitjana de les darreres dècades és 16,4 °C. La mateixa observació, a cinc metres de profunditat, indica que l’aigua està 2,5 °C per damunt de la mitjana per l’època.

Segons expliquen en el Servei de Meteorologia de Catalunya “Les altes temperatures dels darrers dies han fet que la temperatura de l’aigua del mar pugés, però encara amb una capa de poc gruix, fràgil, ja que en cas d’arribar alguna ventada o onatge important, l’aigua de la superfície es barrejaria amb la de capes inferiors, baixant la seva temperatura. En tot cas, ara una temperatura a la superfície força superior a la mitjana climàtica”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.