600 triatletes competeixen en la 2a TRADEINN 140.6INN Internacional Triathlon Platja d’Aro

L’esdeveniment ha començat a les set del matí amb una gran expectació

El TRADEINN 140.6INN International Triathlon Platja d’Aro, Campionat d’Espanya de Triatló LD i Aquabike 2022 de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) ja està en marxa.

El triatló platjarenc, únic a les comarques gironines, a més és puntuable pel rànquing mundial de la Professional Triathletes Organisation (PTO).

La prova es desenvolupa en modalitat única de llarga distància. A les 7 h s’ha donat el tret de sortida a la Platja Gran. Amb l’objectiu de completar en el menor temps possible els 3.800 metres de natació en aigües obertes en un recorregut abalisat davant el litoral, els i les participants han sortit esglaonadament. Primer s’ha llençat a l’aigua l’Elit masculina i després els han seguit l’Elit femenina, els esportistes GGEE i els participants en Aquabike.

A mesura que van sortint de l’aigua, s’han d’afanyar a arribar a la Plaça d’Europa per agafar la bici i pedalar 180 quilòmetres entre els paisatges de la província de Girona. La segona etapa cal completar-la com a màxim 10 hores després de l’inici de la cursa, en un itinerari circular amb sortida i arribada a Platja d’Aro i que transcorre per una quinzena de municipis.

I cap a les dotze del migdia es preveu l’inici de la carrera a peu de 42,2 km. Un circuit de quatre voltes dins de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per algun dels seus punts més emblemàtics com el Parc dels Estanys, el Passeig Marítim o l’Avinguda de S’Agaró per facilitar també el gaudi del públic, i que cal completar abans de les 16 hores des del moment de l’inici de la competició.

L’organització calcula que els primers esportistes arribaran a la meta cap a les 14.30 h.

Participació mundial que mobilitza fins a 4.000 persones

Hi participen més de 600 esportistes, majoritàriament catalans i de l’estat espanyol, si bé també hi ha representació de diverses nacionalitats d’arreu del món.

La prova mobilitza fins a 4.000 persones entre acompanyats, equips tècnics i membres de l’organització.

Un esdeveniment que, més enllà de la jornada de la cursa, proposa diverses activitats complementàries amb jornades tècniques, fira del corredor i l’acte final de lliurament de premis, sempre entorn del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro.

Els premis

S’estableixen tres especialitats en modalitat masculina i femenina: professionals, amateurs i paratriatletes. En la primera hi ha una dotació global de 30.000 euros per als 5 primers classificats en les dues modalitats (1r 7.000 euros, 2n 4.000 euros, 3r 2.500 euros, 4t 1.000 euros i 5è 500 euros). En amateurs es premiarà amb un cupó de 250 euros per a qualsevol botiga Tradeinn els i les primeres classificades en les 12 categories establertes per edats en trams de 5 anys cadascuna -de 18 a 24 anys i fins a 75-79 anys-. També seran guardonats les i els paratriatletes. La primera sortida serà a les 7 h i la previsió d’arribada dels primers atletes és a les 14.30 h i el límit màxim d’arribada a les 23.10 h.

Per tant, el triatló platjarenc és una gran cita esportiva, però també una gran oportunitat de promoció del territori, tant de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, com de la Costa Brava i del conjunt del territori gironí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.