Inaugurada l’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro

S’hi ha invertit 535.000 euros amb una aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya

Aquest migdia s’ha fet la inauguració i presentació oficial de l’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro a la nova entrada del carrer Tramuntana, amb la participació d’autoritats, parlaments, un visita pel nou itinerari i la projecció de l’audiovisual Mapping FullDome en una de les noves cúpules de fusta que s’han instal·lat darrere la zona de l’skate park i un refrigeri.

Durant aquesta dècada, en el conjunt del parc s’hi ha fet diverses intervencions, com successives actuacions en arbrat o la instal·lació d’una torre d’observació; però ara el consistori ha realitzat una acció en una nova zona del parc, i alhora s’ha millorat alguns aspectes dels espais existents.

L’ampliació s’ha centrat en diversos àmbits:

  • La creació d’un itinerari senyalitzat amb panells amb explicacions de detall, amb informació complementària mitjançant codis QR i la incorporació de Braille. D’aquesta manera els camins transitables s’amplien en un terç i els dos recorreguts s’uneixen mitjançant un pont de justa.
  • Un nou accés a l’extrem nord-oest del parc al c/ Tramuntana.
  • L’adequació de les portes de les entrades existents
  • S’ha millorat el conjunt de la senyalització.
  • S’ha col·locat mobiliari urbà i de descans a la zona ampliada.
  • S’hi ha fet plantació d’arbrat i arbust amb espècies autòctones.
  • S’ha construït una bassa d’aigües temporals, que creixerà i decreixerà segons la temporada de l’any, i que possibilitarà la presència d’espècies amfíbies.
  • S’han construït murs de pedra seca.
  • S’han instal·lat hotels d’insectes.
  • A tocar de l’entrada principal original del parc, s’hi ha instal·lat dues cúpules de fusta de 70 i 32 m² connectades entre sí, que esdevindran centre d’interpretació del parc i un espai polivalent on s’hi duran a terme activitats culturals i visites didàctiques.

Exposicions tot l’any

Alhora el parc manté el vessant cultural, gràcies al projecte iniciat el 2014 d’eixamplar els espais expositius municipals, convertint-lo en escenari expositiu a cel obert d’escultures de gran format amb dues mostres temporals cada any -actualment de Josep Coll-; i d’una exposició permanent amb un peça de cadascun dels artistes que hi ha fet estada i que forment part del Fons Municipal d’Art: Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros, Angel Camino, Martí Rom i Santiago Gimeno.

Un pulmó verd i font de vida

La bassa del Parc dels Estanys amb capacitat de 60.000 m³ recull d’excedent d’aigües del riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials quan hi ha fortes precipitacions gràcies a una obra hidràulica que, d’una banda, evita inundacions al nucli urbà de Platja d’Aro, i de l’altra fa possible la recuperació d’un espai de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana de Platja d’Aro.

El parc té forma rectangular i delimita amb els carrers Luxemburg, Tramuntana, la zona urbana dels Estanys i pel riu Ridaura, i per garantir-ne la preservació i la seguretat presenta un tancament perimetral. A l’interior hi ha una segona tanca de filat cinegètic a 20 m de la zona d’aigua per protegir la fauna existent, i també una barana de fusta tractada en paral·lel als camins per on passejar.

Properament la zona d’aparcament d’autocaravanes, situat a tocar de la zona est del parc, es traslladarà a un nou espai proper al vial que uneix Castell d’Aro i Platja d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.