Espai de Creixement Personal

La dansa i la música 

Tota la vida m’he envoltat de dansa i, per descomptat, de música. Són art i n’estic enamorada. Penso que molta gent està d’acord amb mi. Per a mi són la màxima expressió humana de sentiments i emocions. És comunicar sense parlar. Han existit des de sempre.

La mateixa naturalesa és música: el mar, el vent, els ocells amb la seva dansa durant el seu vol.
Entrar al cotxe i encendre la ràdio és irresistible. Conduir i cantar també ho és. Els joves van passejant amb els auriculars a les orelles.

Hi ha moltes classes de música, i a tothom no ens agrada la mateixa, però la qüestió és que el cos sent la necessitat de produir moviments en el mateix moment que sent ritme.

Per explicar la correlació entre un cos viu i la música, vull recordar breument:

1- els éssers humans som energia en moviment. La nostra energia vibra en funció del nostre estat d’ànim, de manera lenta o ràpida i tenim un camp magnètic de colors al voltant del nostre cos que és l’aura.

2- la música és l’art de combinar una seqüència de sons de manera harmònica. I que és el so? És una vibració que es propaga com una onda acústica. Aquestes ondes les percep el cervell, la part del cos que posa en acció, amb l’estómac, tot el ball d’emocions.Com es pot veure, és una relació innata i absolutament inconscient que pertany als individus. Naixem amb les notes musicals tatuades en el nostre interior.

Sempre dic que la música i la dansa són el mètode natural i sense preu per poder alliberar la nostra ànima i el nostre cos d’aquelles cadenes que ens provoquen malestar.

Si tanquem els ulls i hi ha música, en lloc d’escoltar-la, la sentirem. L’escoltarem a través de les orelles, el nostre cervell la processarà amb el nostre estómac, el nostre cor bategarà al seu ritme i serà una explosió natural de sentiments que no podem ni controlar ni parar.

Amb els ulls tancats, aquestes emocions es faran més fortes. Es disparen des de l’estómac i deixem aflorar tot el que tenim dins nostre. És inevitable, incontrolable!

La dansa és una seqüència de moviments. Qualsevol emoció que estigui reposant en aquell moment en el nostre interior, la projectarem a través el moviment corporal, amb un moviment de peus, de braços, etc.

La qüestió és deixar anar tot el que tenim dins, tot el que sobri perquè no exploti a dins i no ens faci mal, sobretot les emocions que no ens convenen com la ràbia, la ira, la gelosia, per exemple.

Música i dansa són la millor teràpia per a tothom. Quan una dona està embarassada, sempre aconsello d’escoltar música, sobretot la dolça, la clàssica. El nadó, que està en connexió total amb la mare, sent exactament tot el que sent ella. Sobretot quan una mare sent ràbia o està estressada, hauria d’engegar automàticament la “teràpia de l’amor”, com tots hauríem de fer.

Si posem sobre la panxa d’una mami l’altaveu d’on surt la música, el fetus es familiaritzarà amb ella i, notarà els beneficis que porta a la mare. Serà un regal i un avantatge per a tots dos. Si ho fem amb constància i amb la mateixa música, quan el nen ja hagi nascut i es trobi en situació d’estrès, posar aquella cançó o aquell ritme, reconeixent-lo, serà la seva cura, el seu instrument per tranquil·litzar-se.

Quan anem a festes o a esdeveniments culturals o d’esport i, fins i tot a restaurants, us heu fixat que sempre hi ha un fil musical. Per què serà? Per provocar, augmentar i mantenir en l’ambient, l’alegria, la complicitat, la màgia d’aquella situació.

La música omple els espais, inverteix els corrents internes. I la dansa està casada amb ella. És un binomi perfecte. La dansa extreu tota emoció i sentiment de manera inconscient.

La màxima expressió és “l’étoil” (l’estrella de ballet que destaca pel seu talent, capacitat i professionalitat). Aquesta criatura idíl·lica, un àngel, una sílfide que es mou amb suavitat, amb delicadesa, amb harmonia i amb el mateix temps amb una força que ningú veu, perquè l’esforç que les ballarines fan per actuar amb elegància i màgia, només és un treball diari de perseverança, però sobretot amb molt d’amor per la dansa. Poden transmetre una pluja d’emocions increïbles a qui les està admirant. Fan ioga, sense potser adonar-se’n. L’art de la dansa és ioga amb el ritme que li donem. Els moviments són idèntics. Quan escalfem, fem moviments de ioga, potser sense saber-ho.
La dansa buida les ments. És una de les teràpies més eficients que tenim.

Els diversos corsos serveixen per això justament. Per ajudar les persones a eliminar allò que no convé en l’àmbit emocional, a través del cansament físic. Si estàs concentrat a entendre i repetir moviments en seqüència, la ment no té remei per fer-te cas i no li permetem continuar contaminant-nos de pensaments que no ens aporten res de bo.

Us heu fixat també que fa temps han descobert que fer entrar en els hospitals música i ball ajuda a millorar l’estat d’ànims dels pacients amb totes les conseqüències positives que puguin sorgir!
Sabeu què posar música clàssica als animals, a l’hora de sacrificar-los per vendre’ls, provoca que la carn sigui més bona i més tendre?

El nostre Ron ha meditat amb mi de ben petit. I per quan no hagi trobat el seu equilibri a relacionar-se amb tothom, és un gos extraordinari, com tots els animals.

Hi ha molta informació a compartir sobre aquestes magnífiques arts. També m’agradaria poder fer una demostració a grups de persones que ho demanin, amb tot el meu amor.

El matrimoni dansa – música són el millor instrument d’expressió interior per a qualsevol ésser.

Quedeu-vos drets. Poseu música i tanqueu els ulls. Que sentiu? Que feu inconscientment?
Gaudiu de vosaltres i fruïu de la vida, perquè és meravellosa.

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Ús envio una gran abraçada de Llum.

NAMASTE

 🌻 Raig de Sol

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.