Més de 50 concerts en la 60a edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Una edició de luxe amb dos grans escenaris funcionant simultàniament -l’Espai Port i el Guíxols Arena i altres espais de la ciutat

Aquesta hora es presenta la 60a edició del festival més antic de Catalunya, el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols que se celebrarà de primers de juliol a la segona quinzena d’agost.

Quan el 13 d’agost de 1958 van sentir-se les primeres notes de la Missa de Coronació de W. A. Mozart, amb L’Orquestra i Cors de la Filharmònica del Sud d’Alemanya en el que seria el primer Festival de la Porta Ferrada, pocs es podien imaginar el recorregut que ha tingut l’esdeveniment.

La celebració de pocs concerts centrats en la música clàssica i catalana, al voltant del Monestir, ha anat creixent en un llarg viatge, ampliant amb criteri el seu registre artístic a la diversitat d’estils i disciplines, a la música, però també el teatre i la dansa.

Seixanta anys que l’han convertit en un referent a l’Estat i el festival més antic de Catalunya. Inclús, durant la pandèmia, ha tingut la capacitat d’atraure més de 42.000 espectadors en l’edició 2021.

Una edició de luxe

El cartell de la 60a edició és de luxe amb una programació de més de 50 concerts, dos grans escenaris funcionant simultàniament -l’Espai Port i el Guíxols Arena-, i el recinte original dels seus inicis a l’Església-Monestir. També s’incorporen el Teatre Auditori i múltiples espais de la ciutat amb la voluntat que tot Sant Feliu visqui el festival.

La programació d’enguany presenta diversos eixos que refermen l’essència de Porta Ferrada i la seva diversitat, per fer més entenedora l’amplíssima oferta que genera.

Amb el concert-espectacle 60 aniversari s’iniciarà una nova aposta amb la intenció d’acostar les grans obres de la música clàssica i la dansa al S. XXI. Una proposta moderna, on conflueixen elements escenogràfics, visuals, dramàtics, musicals, lumínics… Per aquesta nova aventura el festival compta amb el treball de Carlus Padrissa de La Fura dels Baus, amb l’estrena a Espanya de Pastoral for The Planet, amb la participació de la GIO Symphonia (que aquest any celebra els seus deu anys). Aquest treball serà el primer de la seva vinculació al festival pels pròxims tres anys com artista resident.

L’aposta per la dansa recau amb l’estrena a Catalunya d’una nova versió de dos clàssics del S. XX, La Consagració de la Primavera l’Ocell de Foc d’I. Stravinski, amb coreografies de Martin Herriage i Thierry Malandain a càrrec de la prestigiosa companyia del Ballet de Biarritz.

Icones del pop-rock internacional, aquest any amb personalitats del món del rock i la presència en exclusiva a Catalunya d’Iggy Pop (29 juliol). Homenatges a grans trajectòries internacionals com les de Simple Minds (23 juliol) Tony Hadley, ex-Spandau Ballet (11 d’agost).

Amics entranyables del FPF com Joan Manuel Serrat (6 d’agost), Manolo García (5 d’agost), Sopa de Cabra (12 d’agost) i Jamie Cullum (15 de juliol). Noves figures del pop internacional com Leon Bridges (8 de juliol) i Kings of Convenience (17 de juliol). Una mirada a la música més comercial del moment a casa nostra i la resta de l’estat, com Guitarricadelafuente (14 d’agost), Els Catarres+Suu (8 d’agost) i Nathy Peluso (17 d’agost).

El jazz torna per la porta gran amb figures com Herbie Hancock i Chucho Valdés amb Paquito D’Rivera (30 de juliol).

La música clàssica (un parell de concerts a l’agost) manté la seva flama encesa des dels inicis amb la nova formació Camerata de Música Catalana i la interpretació d’Impressions Simfòniques de l’icònic compositor guixolenc Juli Garreta.

Al cicle KM.0 (a l’agost), artistes referents de proximitat amb transversalitat de registres, l’exquisidesa de la música de cambra clàssica i contemporània amb propostes delicades i modernes acabades de cuinar. 

El cicle Delicatessen (3 concerts al juliol i 3 concerts a l’agost), que per segon any consecutiu portarà 6 propostes amb la veu de dona com a protagonista, en un espai íntim i proper per descobrir treballs discogràfics de rabiosa actualitat amb segell de Dona.

L’espai familiar (2 d’agost) amb La Petita Porta Ferrada by Petits Camaleons, un pont de comunió entre FPF i el Festival Petits Camaleons de Sant Cugat, amb concerts, cercaviles i tallers diversos relacionats amb el món musical i les arts escèniques en general, destacant la presència del concert de Joan Miquel Oliver.

Una celebració que vol allargar-se fins a l’any 2024

Una celebració que pretén allargar-se durant dues edicions més 60+1+1 i que està concebuda com una gran festa oberta a tota la ciutat amb activitats generades en col·laboració amb el teixit cultural, civil i comercial de la ciutat com la nova Associació Cultural Mascanada6, l’Escola Municipal de Música, l’Associació de Comerciants i diverses àrees de l’Ajuntament.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.