Una vintena d’activitats en el Carnaval 2022 de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Totes les activitats es faran a l’aire lliure

Després d’un tastet de Carnaval a mitjans febrer, el dissabte 26 de març comença la 44a edició del Carnaval de Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró.

La programació 2022 inclou prop d’una vintena d’activitats per a totes les edats. A causa de la pandèmia, els actes que es feien a l’interior del Palau d’Esports i Congressos, es duran a terme a l’exterior i s’ha modificat el format i l’horari d’algunes propostes.

🎉 Dinar de colles de Carnaval (dissabte 26 de març al migdia-tarda)

La festa arrancarà el dissabte amb el Dinar de Colles de Carnaval, que s’ha substituït pel sopar. I es farà a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro a partir de les 14 h. El dinar està obert a tothom i comptarà amb la participació dels Carnestoltes d’anys anteriors. El menú d’adult costarà 14 euros i l’infantil 9 euros. Els tiquets només es venen anticipadament, fins aquest divendres, 18 de març, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro.

🎉 Presentació de Colles de Carnaval de Platja d’Aro (dissabte 26 de març a la tarda)

La tradicional presentació de Colles es farà després del dinar, tal com es feia a continuació del sopar. Començarà a les 16.30 h. Cada colla s’ha preparat una actuació coreogràfica còmica / musical. Un ball amb la Disco Movil Platja d’Aro tancarà la primera jornada carnavalesca.

🎉 Despertada General (diumenge 27 de març al matí)

El diumenge començarà amb la Despertada General, a partir de les 7 h, en els tres nuclis.

🎉 Trobada Infantil amb Animació a S’Agaró (diumenge 27 de març al matí)

Soy la Fiesta, a partir de les 11 h, amenitzarà la trobada infantil, que començarà a la plaça de davant de Correus a S’Agaró. Primer se servirà una xocolatada a la mateixa plaça i en comitiva s’arribarà fins a la Plaça Sant Pol amb l’animació d’en Xalarí, la Xalarina i la Colla de les Reines Carnestoltes.

🎉 Concurs de la Pujada del Pernil (diumenge 27 de març a la tarda)

La segona edició del concurs de la Pujada del Pernil, que es va estrenar l’any 2020, se celebrarà de les 16 a les 18 h a la Plaça Major de Platja d’Aro. Els participants han d’enfilar-se per un pilar lliscant i agafar el pernil que hi ha a la zona alta del pal. Podran intentar-ho per grups d’edat: 8-12 anys · 13-17 anys · Majors 18 anys. La inscripció s’haurà de fer mitja hora abans de l’activitat a la mateixa Plaça Major i s’ha limitat a un màxim de 20 persones per grup.

🎉 Presentació de les Reines del Carnaval 2022 (diumenge 27 de març al vespre)

El primer cap de setmana de Carnaval es clourà amb la Presentació de les Reines del Carnaval 2022, és a dir, el Canvi d’Atributs entre els Reis i Reines Carnestoltes de l’última edició (2020) i l’actual. Hi haurà cercavila musical amb Maktub Duo i la concentració de colles està prevista a les 19 h a la Plaça de l’Ajuntament.

🎉 Botifarrada Popular (dimecres 30 de març al vespre)

A partir de les 21 h a la Plaça dels Estanys se servirà la tradicional Botifarrada Popular. Els tiquets s’han de comprar, a un preu de 2 euros, abans del divendres, 25 de març, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. L’animació anirà a càrrec de Disco Movil Platja d’Aro.

🎉 Dijous a l’estil del Dijous Gras amb cercavila, arrossada i pregó nocturn (dijous 31 de març tot el dia)

No serà Dijous Gras, però l’esperit serà el mateix. La jornada començarà amb una cercavila Infantil amb la Colla de les Reines Carnestoltes. A partir de les 11 h a la Llar d’Infants de Castell d’Aro.

I per dinar, arròs. A partir de les 14 h, a l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro, no faltarà un clàssic! L’Arrossada Popular, que recuperarà l’antic emplaçament on se celebrava. Els últims anys se serveix en el Palau d’Esports i Congressos. Els tiquets estan disponibles fins al divendres, 25 de març, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. I per fer baixar el menú, ball i gresca!

El Pregó de les Reines Carnestoltes, que normalment es fa al migdia perquè el Dijous Gras és festiu a la població, amb el canvi de dates passarà a ser al vespre. A partir de les 20 h, les Reines Carnestoltes llegiran el seu pregó. I tot seguit, es farà un aperitiu popular a la Plaça Major.

🎉 Carnaval escolar (divendres, 1 d’abril, al matí-migdia)

El Carnaval tornarà a entrar en algunes escoles. Les Reines visitaran la Llar d’Infants de Platja d’Aro i visitaran l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro.

🎉 Gran Rua de Carnaval de Carrosses i Comparses (dissabte, 2 d’abril, al matí i tarda)

Dissabte de Carnaval, el dia més esperat. A partir de les 11 h, les colles començaran a desfilar pel cor de Platja d’Aro amb les seves carrosses i disfresses. Al matí, només serà una rua d’exhibició, amb les colles que no competeixen.

A partir de les 16 h, les colles tornaran a envair el centre de Platja d’Aro amb el recorregut habitual omplint d’alegria i color les Avingudes del Cavall Bernat i l’Avinguda de S’Agaró per tancar la rua a l’altura del giratori dedicat a Josep Trueta, on hi haurà la zona d’autoritats, personalitats i una part del jurat.

I per conèixer els guanyadors i guanyadores de la rua, a partir de les 23 h a la Plaça dels Estanys es farà la proclamació de les millors colles i hi haurà música d’animació.

🎉 Diumenge de Carnaval amb desfilada i jocs familiars (diumenge, 3 d’abril, matí i migdia)

Les colles locals tornaran a desfilar, però aquesta vegada a Castell d’Aro i sense la pressió del concurs del dissabte a Platja d’Aro. La rua castellerenca començarà a les 12 h.

I les famílies podran jugar a Platja d’Aro amb jocs gegantins. Entre les 11 i les 14 h, a l’altura de l’Ajuntament.

🎉 Enterrament amb tots els ingredients del Dimecres de Cendra (dimecres, 6 d’abril, al vespre)

El Carnaval de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró sempre s’acaba amb l’enterrament de la Sardina el Dimecres de Cendra. Aquesta vegada no serà de Cendra i tindrà una convidada d’excepció: la Quaresma. Però l’esperit de la festa serà el mateix de cada Carnaval.

Tothom es concentrarà a les 19 h a la Plaça de l’Ajuntament i la comitiva fúnebre desfilarà pel centre de Platja d’Aro. El destí, on es cremaran les despulles de les Reines i la sardinada popular, sempre són una incògnita fins a l’últim moment.

🎉 Si us queda algun dubte o voleu veure el programa original, on coneixereu a les Reines Carnestoltes, tot el teniu aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.