Adeu hivern, hola primavera!

La nova estació ha començat aquest diumenge a les 16.33 h

Fa dies que tenim la sensació de viure a la primavera per la inestabilitat meteorològica, més típica de la primavera catalana que de l’hivern català, però la nova estació realment no ha arribat fins aquest diumenge a les 16.33 h.

Un final d’hivern i arribada de l’equinocci de primavera xop perquè persisteix el temps plujós i molt ennuvolat a casa nostra i, segons les previsions dels pròxims dies, continuarà uns quants dies més. Almenys fins al pròxim cap de setmana, quan començarà el Carnaval 2022 a la Vall d’Aro, els mapes dibuixen un panorama meteorològic inestable, i difícil de predir amb exactitud.

La primavera ens acompanyarà fins al dimarts, 21 de juny, quan quedaran enrere 92 dies i 18 hores primaverals i arrancarà l’estiu. Enguany, durant la primavera tindrem un eclipsi de Sol i un de Lluna. El canvi d’hora serà el pròxim, diumenge 27.

Tal com expliquen a la Wikipedia, l’equinocci de primavera o equinocci vernal es produeix entorn del 20 de març quan el Sol travessa l’equador celeste, passant de l’hemisferi sud al nord. La declinació solar és zero, passant de negativa a positiva. A l’hemisferi nord marca el començament de la primavera.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.