Un grup de voluntaris del Baix Empordà viatgen a Polónia per ajudar al poble ucraïnès

Han sortit aquest dijous amb sis furgonetes per portar ajuda i recollir refugiats ucraïnesos i animals

A primera hora d’aquest matí han sortit del Baix Empordà cap a Polònia un grup de membres de l’entitat Galgos 112 amb seu a la Vall d’Aro, la Penya Blaugrana de Monells i altres veïns i veïnes de la zona.

Amb l’inici de la guerra, diverses protectores d’animals ucraïneses van demanar ajuda a Galgos 112 per poder mantenir operatius els seus refugis d’animals.

En resposta en el seu crit d’auxili, Galgos 112 es va començar a mobilitzar i va ajuntar-se amb la Penya Blaugrana de Monells per desplaçar-se fins a la zona del conflicte.

En els darrers dies han aconseguit, gràcies a les donacions de particulars i empreses, menjar i diners per finançar el viatge.

Porten una tona de pinso i medicament per animals, i menjar i roba per mainada, entre altre material. Una part de la càrrega es quedarà a la frontera i va destinada a les famílies desplaçades que han fugit de la guerra. L’altra, per als animals, entrarà a Ucraïna a través d’un corredor d’ajuda.

Calculen que els costos del viatge seran molt elevats, entre el lloguer dels vehicles, el combustible d’anada i tornada i l’atenció a les persones refugiades i les protectores.

L’equip que viatja fins a Polònia paga una part de les despeses i però no és suficient per cobrir totes les despeses. Van engegar una recollida solidària de menjar i diners i, de moment, amb les aportacions ciutadanes han reunit 17.000 euros. Abans de marxar, també han aconseguit diverses famílies acollidores. Esperen tornar amb una trentena de persones refugiades i diversos animals. La majoria s’establiran a les comarques de Girona.

Entre ells i elles, s’han organitzat per arribar a Polònia sense pràcticament aturar-se, fent relleus de dia i de nit al volant. A la tornada, han previst un retorn més suau perquè les famílies ucraïneses puguin descansar. Esperen tornar amb una trentena de persones refugiades.

Els promotors de la iniciativa continuen demanant ajuda a la ciutadania per fer front a les elevades despeses del viatge i posar un granet de sorra per ajudar al poble ucraïnès i a favor de la pau. Es poden fer aportacions econòmiques en el compte corrent ES10- ‪2100-8104-2023 0005‬ 3880 (La Caixa) posant en el concepte ‘Ucraïna’.

La ruta es podrà seguir per l’Instagram de @pbmonells i @galgos112oficial

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.