Espai de Creixement Personal

Formes d’expressar la intel·ligència emocional

En aquest article vull parlar d’un parell de programes televisius. No soc una persona que consumeixi molta televisió. Només puntualment. Per tant, per què us parlo d’aquest tema?

Amb la meva parella, després de dinar, ens agrada passar una estona junts al sofà veient la televisió. Ens vam acabar aficionant a mirar una popular sèrie de la sobretaula.

A mesura que anava passant el temps, em vaig adonar que aquesta sèrie deixa anar, de manera intrínseca i dissimulada, nocions i ensenyances del món espiritual. Quan tens la consciència desperta, de seguida et crida l’atenció.

Trobo superfantàstic que un mitjà tan potent com la televisió, pugui difondre missatges tan especials. També em sembla molt curiós com ho fa.

Sempre us he parlat de la vergonya. Els éssers humans estan envaïts de vergonya. A moltes persones no els agrada demostrar els seus sentiments, sobretot si això posa en perill la seva fragilitat. Tenim por de ser jutjats.

Aquesta és la raó del perquè no expressem els nostres pensaments i sentiments obertament. Tenim por que se’n riguin de nosaltres.

Els creadors de programes tenen clar el que acabo de mencionar. De manera sotil ens van familiaritzant amb els temes emocionals. Fent cada vegada més públics aquests continguts. I a l’abast de tothom, ja que la televisió és un canal molt directe, amb una gran audiència i amb capacitat d’influenciar en els espectadors i espectadores.

La gent se sentirà més unida, més empàtica, si s’utilitzen arguments familiars per l’audiència. Diuen frases motivadores. Fan servir el meu mateix llenguatge del carrer. Són sèries amb personatges reals, amb gent com nosaltres.

A més, les històries en concret d’aquesta novel·la, són situacions reals, que ressonen en totes les cases.
Tot plegat, entre assumptes del dia de cadascú i encadenant vivències i emocions, ens fan sentir més acompanyats. No ens sentim tan sols. A través de les trames, podem afirmar que tot el que ens passa, també pot picar a la porta del veí.

En canvi, hi ha una sèrie que fa anys que s’emet i que, des del meu punt de vista, diria que és més irreal. Dins d’aquestes distorsionades i divertides comèdies, els guionistes ens porten amb els personatges, a una realitat exageradament extravertida que reflecteixen una quotidianitat forta però real de cadascú de nosaltres. Sovint parlen de l’Univers i dels seus senyals, del karma i més aspectes.

Aparentment, és un programa que ajuda a alleugerir-te de la jornada. Però si aprofundim en el seu missatge, descobrim que en aquesta comunitat de personatges descabestrats s’amaguen els nostres secrets, les nostres passions, la nostra pura essència. Els episodis semblen tan irreals, que pot ser ni ens parem a desxifrar l’ensenyança. Personalment, el trobo simpàtic i ideal per buidar la ment.

D’això es tracta. Saber parar els pensaments i tenir la ment en blanc. Com ja vaig dir, una ajuda és veure la televisió, sempre que sigui un programa adequat.

Per no ser fan de la televisió, estic molt contenta que, de la manera que sigui, hi hagi apropament a la sensibilitat de les persones.

Crec que també es podrien emetre pel·lícules amb finalitat espiritual, que també existeixen, i dedicar espai a programes d’aquest estil.

Vull ser optimista i creure que és el començament d’un gran canvi en la humanitat.

La meva mare sempre m’ha dit: «per fer l’ordre, s’ha de fer desordre!» Pot ser el nostre ara, és exactament l’inici del desordre que necessitem viure, per fer neteja i sanar!

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Ús envio una gran abraçada de Llum.

NAMASTE

🌻 Raig de Sol

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.