Més del 90% de les famílies amb fills escolaritzats a infantil i primària a Castell-Platja d’Aro donen suport a la jornada continuada

Abans de Nadal, els centres educatius van distribuir entre les famílies i professorat una enquesta per actualitzar els resultats sobre el grau de suport a l’horari actual

Aquest dimecres, l’alcalde, Maurici Jiménez; el regidor d’Ensenyament, Josep Amat; la tècnica d’Ensenyament, Lali Quinto; les directores de les Escoles Els Estanys, Fanals d’Aro i Vall d’Aro i les respectives presidències d’AFAs es reuneixen telemàticament amb la secretaria de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora, per parlar de la implantació definitiva de la jornada continuada a la població. Un model que té un gran suport social, institucional i educatiu a la població.

El debat sobre la continuïtat de la jornada continuada en els centres on s’ha establert en els darrers anys (25 escoles arreu de Catalunya) està en l’aire des d’abans de la pandèmia. Hi ha divisió d’opinions i la Generalitat de Catalunya, que està escoltant totes les parts, encara no ha pres una decisió en ferm.

Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro van ser dels primers municipis catalans on es va engegar la fase de prova pilot d’aquest model. Sant Feliu de Guíxols ho ha reclamat en els darrers anys, però mai els hi han concedit.

L’objectiu de la trobada d’avui entre la comitiva institucional de Castell-Platja d’Aro i la secretaria de Polítiques Educatives és exposar-li el gran consens que hi ha a la població perquè la jornada contínua es mantingui de manera indefinida a la població i cada comunitat educativa pugui escollir lliurement el seu model horari.

En el mes de març de l’any passat, el plenari municipal va aprovar una moció de suport a la jornada continuada amb l’adhesió de totes les formacions polítiques. I les enquestes i sondejos que s’han realitzat periòdicament entre alumnes, famílies o professorat avalen que és un model d’èxit en el vessant acadèmic i respecte de la conciliació familiar, esdevenint una eina per impulsar polítiques municipals que han beneficiat a tothom i han promogut horaris i hàbits més saludables. La jornada continuada també té el suport del Consell Escolar local, les AMPA i equips directius.

En la darrera campanya d’enquestes feta abans de Nadal, tot el professorat ha mostrat el seu suport a la jornada contínua i més d’un 90% de les famílies estan a favor de concentrar les classes entre les 9 i les 14 h, menjador a continuació i activitats extraescolars a partir de les 16 h. Cada vegada que s’ha preguntat a la comunitat educativa sobre la seva permanència, sempre ha tingut un suport molt important.

El model d’horari compactat a la població es va implementar el curs 2012-13 en fase experimental. En l’actualitat, aquest horari funciona a 25 escoles catalanes.

Tanmateix, en l’àmbit català, no hi ha unanimitat sobre aquesta qüestió. L’any 2020, el Consell Escolar de Catalunya va emetre una proposta on recomanava que l’horari escolar a primària i secundària s’unifiqui en un nou model de jornada partida, amb classes entre les 9 i les 12 h i les 14 i les 16 h. A l’altre costat, per exemple, hi ha una plataforma de famílies catalanes que defensen la Jornada Continuada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.