La nova estrella que brilla a Castell d’Aro és una de les novetats del Pessebre Vivent

Les representacions del Pessebre Vivent més antic de Catalunya comencen aquest cap de setmana

Després de cancel·lar-se l’any passat a causa de la pandèmia, aquest dissabte arranca la 62 edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro.

El pessebre degà de la seva modalitat a Catalunya -es va començar a escenificar l’any 1959- presenta un parell de novetats: la instal·lació d’una estrella de Nadal que es pot veure des de bona part del nucli i un petit monòlit commemoratiu en una de les escenes del recorregut.

Aquest any hi haurà representacions els dies 18,19, 25 i 26 de desembre i 1 i 2 de gener a partir de les 19 h, en una única sessió.

Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig que enguany estrena, en part, un nou itinerari per fer-lo més dinàmic. Entrada general 5 euros i infantil de 4 a 11 anys 3 euros; i gratuït per a les nenes i nens de fins a 3 anys, amb el Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3 i subscriptors de Cavall Fort. També es poden adquirir anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat fins a les 17 h el dia de cada representació i també a taquilla (17-19.30 h).

La representació s’estén per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement.

Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro, l’any 2011, va rebre la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Afegir que amb el tiquet del Pessebre Vivent s’aconsegueixen, també, 30 minuts de patinatge gratuït amb l’entrada general de la Pista de Gel de Platja d’Aro.

Més informació sobre la 62a edició del Pessebre a www.pessebrevivent.com

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.