El Consell Comarcal encoratja al sector turístic a adherir-se al Pla d’Accessibilitat Turística

Aquest dimarts s’ha fet a l’Ajuntament un acte d’explicació d’experiències d’establiments que gaudeixen del segell comarcal

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat, aquest dimarts, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà. La presentació ha comptat, per exemple, amb la participació de la regidora, Jenny Xufré, la qual ha inaugurat la presentació i ha explicat el projecte Murmuracions que “és un conjunt d’accions i activitats que s’organitzen a la població per tal fer visible i reflexionar sobre la diversitat funcional i intel·lectual i la seva relació amb el Turisme”.

En la presentació del Pla s’ha recordat la importància de participar en un projecte comarcal que promou un turisme per a tothom i s’ha animat al sector turístic a certificar-se amb el segell comarcal per a poder oferir una oferta de més qualitat i accessible.

Durant la presentació també s’ha destacat el lloc web turístic comarcal (www.visitemporda.com), accessible també per a persones invidents. El lloc web compta amb un apartat específic de Propostes per a tothom on n’apareixen actualment 25 i que l’any vinent es preveu que en siguin més. S’ha remarcat que és molt important que com a destinació es comuniqui l’oferta accessible de la comarca, ja que és clau per donar-se a conèixer, atraure visitants i posicionar-se com a destinació de turisme inclusiu.

L’acte ha comptat amb la presència de MIFAS com a entitat avaluadora que ha parlat dels criteris de certificació en accessibilitat. MIFAS, que forma part de la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, és una de les entitats que fa les visites de validació de seguiment (auditories) que tota empresa que participa en el pla d’accessibilitat i que gaudeix del segell comarcal ha de superar anualment.

En acabar s’han exposat exemples de bones pràctiques en accessibilitat a càrrec del Càmping Valldaro i l’Hotel Planamar, com a empreses certificades del municipi. Tots dos establiments gaudeixen del segell comarcal des de 2020 i han explicat la seva experiència d’ençà que formen part de l’oferta turística accessible de la comarca.

Segons el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, “la comarca ha fet una aposta decidida pel turisme de qualitat i no hi pot haver qualitat si aquesta oferta no està a l’abast de tothom, si no és accessible per a tothom. Per tant, és bàsic que institucions públiques i el sector privat anem de la mà també aquí, en benefici de tothom”.

El Pla d’Accessibilitat Turística

El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I’Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l’objectiu de fer valdre la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l’establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al lloc web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió en línia, entre d’altres.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.