Últims dies per veure l’obra d’Àlvar Suñol a Castell d’Aro

L’exposició està formada per una seixantena de dibuixos i litografies sota el títol ‘”Obra sobre paper”

Fins aquest diumenge, 21 de novembre, les sales del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acullen una mostra d’Àlvar Suñol, formada per 63 dibuixos i litografies que l’artista ha titulat Obra sobre paper.

La mostra és la quarta de l’any al castell i la setena del cicle anual d’exposicions al municipi, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. També s’ha editat un catàleg commemoratiu de l’exposició.

La mostra pot visitar-se de dimarts a dissabte (11-13 h i 17-20 h) i caps de setmana i festius (11-13 h i 10-20 h).

Àlvar Suñol (Montgat, 1935) va ingressar amb 16 anys a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Amb 18 anys va obtenir la Beca Alhambra de Granada i amb 19 anys el Primer Premi de Joves Pintors organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Premi Adquisició a l’Exposició Anual de Belles Arts de l’Ajuntament de Badalona.

El 1956 va fer la seva primera exposició individual a les Galeries Laietanes de Barcelona, i tot seguit a diverses ciutats espanyoles. El 1957 va obtenir el Primer Premi del Concurs Anual de Pintura organitzat per l’Institut Francès de Barcelona. El 1959 participà en la 3a Biennal d’Alexandria i fou becat per l’Institut Francès de Barcelona per anar a París on va exposar a la Galeria Drouant, on va començar la seva projecció internacional. De 1960 a 1975 es va instal·lar a la capital francesa; i a partir de 1962 va començar trajectòria als Estats Units on ha residit i exposat des de llavors regularment, tot i que també té estudi a l’Empordà.

Prèviament a la mostra actual, Àlvar havia exposat a les mateixes sales d’art de Castell d’Aro l’any 1997 amb la proposta Empremtes en el temps; i posteriorment amb la retrospectiva Passat i present, 1954-2015; i des de llavors, una de les seves obres de grans dimensions, Plenitud, ha esdevingut el teló de fons artístic de la Sala d’Actes de la Casa de la Vila.

El crític d’art Alexandre Roa, escriu en la presentació de la mostra: “(…) Ara ens podem capbussar en el seu treball gràfic, des del dibuix a llapis fins a la litografia enriquida a mà. No obstant això, si bé cada llenguatge implica determinades condicions processuals que afecten el seu resultat, tot artista amb una veu pròpia tendeix a contagiar totes les facetes del seu treball amb una mateixa mirada o, fins i tot, un mateix univers de continguts i una manera d’organitzar-los visualment. Si una cosa és característica d’aquesta trajectòria és la seva coherència estilística i la seva determinació per insistir en la sensibilitat com a centre de tota representació. Si podem trobar en l’obra certa estructuració del món que ens pot recordar als cubistes, no és aquesta la seva codificació de la realitat sinó una de més popera a l’actitud limítrofa de Marc Chagall, molt més compromesa amb els sentits que amb el joc geomètric. I no és que no tingui present la geometria; ans al contrari, en tota peça trobem un acurat sentit de l’espai i de les formes, gairebé pures, que es troben al servei d’aquesta expressivitat”.

Teniu més informació sobre l’artista a www.alvarsunol.com

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.