Més de 15.000 euros i diverses actuacions pel control de les colònies de gats

L’Ajuntament i les entitats Gats d’Aro i Sol de Miaus han firmat el conveni aquest matí

Durant la presentació del conveni, l’alcalde, Maurici Giménez, ha explicat que la feina que s’anava fent fins ara per part de l’Ajuntament, conjuntament amb una entitat de fora la població, era insuficient per fer front a les necessitats d’esterilització, alimentació, seguiment i control de les colònies de gats del municipi.

Les associacions locals, Gats d’Aro i Sol de Miaus, que des de fa temps treballen amb la finalitat de protegir i defensar els gats ferals a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, gestionen més d’una trentena de colònies de gats, però asseguren que n’hi ha moltes. En total, ambdues entitats sumen una trentena de voluntaris i voluntàries.

La llei diu que correspon a l’Ajuntament recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits i de controlar els gats salvatges urbans. També preveu la possibilitat de delegar aquestes tasques a entitats, preferentment amb associacions de protecció i defensa dels animals.

En el darrer any, ambdues entitats i diferents departaments del consistori platjarenc, han anat definint una estratègia que ha culminat amb l’acord que han signat aquest divendres.

El conveni preveu una aportació econòmica de més de 15.000 euros en el projecte. Cada entitat rebrà 7.500 euros per l’anualitat 2021. L’Ajuntament, a més a més, assumirà altres despeses com el subministrament del menjar o de les menjadores, proporcionar material a les entitats i senyalitzar degudament les colònies autoritzades.

L’objectiu de totes les parts és sumar esforços i aconseguir, en el marc de la legalitat i de manera esgraonada i progressiva, el control dels gats ferals i la seva dignificació, adoptant el sistema CER de captura, esterilització i retorn de gats ferals a l’espai on van ser capturats. També es vol fer un registre de colònies existents.

Aquest model contribuirà a reduir els problemes de sobrepoblació i les molèsties a la ciutadania, garantirà el bon estat de salut dels animals i una correcta integració de les colònies a la vida urbana o la seva identificació.

Amb el conveni, les entitats es comprometen a identificar les colònies de gats ferals, tenir cura de mantenir netes i ordenades les colònies autoritzades per l’Ajuntament, alimentar i abeurar els gats, atendre emergències on els animals corren perill i no alimentar animals fora dels espais acordats. A més, presentaran anualment un pla d’actuacions per a l’any següent i participaran regularment en les taules de seguiment que convoqui el consistori.

Les entitats s’han mostrat molt contentes i agraïdes amb el nou marc col·laboratiu.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.