Les VIII Jornades Fotogràfiques reflexionen sobre la veritat i la credibilitat a la fotografia

Aquest vespre s’ha posat en marxa la programació, que està formada per 8 seminaris, tallers o conferències amb destacats ponents nacionals i internacionals

Castell-Platja d’Aro acull, fins diumenge, la vuitena edició de les Jornades Fotogràfiques, que reuneixen amants de la fotografia d’arreu amb fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional que, durant tres jornades, reflexionaran al voltant del concepte “Fotografia: veritat i credibilitat”.

Després que l’edició passada fos 100% en línia arran de la pandèmia , enguany es recupera la presencialitat en la majoria d’activitats, malgrat que també n’hi ha de virtuals.

El tret de sortida de les jornades s’ha donat aquest vespre a la Masia Bas amb la inauguració i la presentació de les obres guanyadores del Concurs Fotogràfic Educant la Mirada 2021, que ha comptat amb la participació de 334 projectes d’un total de 291 fotògrafs aficionats i professionals de 37 països diferents, alguns dels quals han assistit presencialment a la inauguració.

L’activitat es perllongarà tot el cap de setmana amb tallers, seminaris o conferències que esdevindran un “meeting point” per poder intercanviar, oferir i rebre coneixements i impressions al voltant de la fotografia.

Destaquen els següents ponents:

  • Erik Kessels (Països Baixos). Artista, dissenyador I comissari d’exposicions amb un gran interès per la fotografia. És un dels màxims exponents de l’anomenada  “fotografia trobada”. Oferirà una conferència sobre com, sense tenir càmera, construeix històries amb fotografies existents. També impartirà un taller sobre com construir un projecte fotogràfic de veritat.
  • Pepe Baeza (Espanya). Fotògraf, doctor en ciències de la informació i escriptor. Dirigirà un seminari per avaluar els principis que atorguen a la fotografia el caràcter de testimoni fidedigne.
  • Diego Fontalba i Jordi Algué (Espanya). Ambdós fotògrafs debatran sobre la impotència de la preservació fotogràfica en una conferència d’una hora basada en la seva experiència en el fons fotogràfic d’INSPAI.
  • Mercè Ribera (Espanya). Fotògrafa i artista plàstica. Impartirà petits tallers per aprendre a crear un escenari, experimentar amb la llum i acabar finalment component la fotografia.
  • Oscar Colorado (Espanya). Acadèmic, divulgador i crític de fotografia. Portarà a terme una conferència sobre les fronteres de la veracitat i la seva relació amb la pràctica fotogràfica.

L’assistència als tallers i seminaris de les Jornades Fotogràfiques i les seves activitats complementàries és gratuïta, però les places són limitades i amb inscripció prèvia a www.fotoplatjadaro.com

Aquest any, per primera vegada i com a cloenda de les jornades, hi haurà una activitat participativa presencial oberta al municipi el 7 de desembre on un equip d’estilistes, maquilladors i fotògrafs mostraran al públic com es treballa per fer una “foto de portada” per analitzar i reflexionar sobre quina és la bellesa real.

L’organització

Les “Jornades Fotogràfiques” són una iniciativa de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb l’organització de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada. Les jornades varen néixer l’any 2014 com una aposta ferm des de la biblioteca per apropar la cultura fotogràfica al municipi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.