Platja d’Aro tindrà un circuit esportiu per a bicis al costat de l’Skate Park

És un dels projectes escollits dins la fase de votació popular dels Pressupostos Participatius 2021

Aquest migdia s’han donat a conèixer els projectes que s’executaran dins els tercers Pressupostos Participatius de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

La inversió econòmica més important serà la construcció d’un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l’Skate Park de Platja d’Aro, valorat en 150.000 euros (120 vots · 21,7%). La resta de projectes que s’executaran són una nova pista multiesportiva al parc del carrer Roger de Llúria -envoltada d’una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- xifrada en 37.000 euros (70 vots · 12,7%); millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro -15 metres lineals actualment de terra i que s’embassa els dies de pluja-, valorada en 3.500 euros (55 vots · 9,9%); regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- xifrada en 2.000 euros (8,3%); i la instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park, valorat en 18.000 euros (39 vots · 7%).

Baixa la participació

Els projectes seleccionats han sortit de la fase de votació ciutadana que s’ha allargat durant quatre setmanes i es va cloure el 17 d’octubre. La participació ha estat de 219 persones (2,09% de la població amb dret a vot: majors de 14 anys empadronats) que han emès un total de 552 vots vàlids (es podia votar una, dues o tres opcions). L’emissió de vot es podia fer en línia (345 vots de 137 persones) mitjançant el nou portal web Decidim impulsat per la Diputació de Girona; o bé presencialment (207 vots de 82 persones) amb butlletes i desant-les a les urnes instal·lades en cinc equipaments públics als tres nuclis del municipi. També s’han emès 11 vots no vàlids (6 per no tenir d’edat mínima i 5 de persones no empadronades).

El nombre de participants s’ha reduït en relació amb les edicions anteriors (4,64% del cens en 2018 i 3,42% del cens de l’any 2019), amb marge de millora respecte a la mitjana del 5,90% de les poblacions d’entre 10.000 i 20.000 habitants segons les experiències locals comparades.

10.000 euros més dels previstos inicialment

El consistori destinarà, finalment, 210.000 euros en els projectes que s’executaran, augmentant la partida inicial amb 10.000 euros suplementaris, per poder assumir els cinc projectes d’inversió més votats, entre les 15 propostes de la fase final.

Els projectes que no s’executaran

Per ordre de votació, han quedat fora dels projectes que s’executaran: la instal·lació d’escenes promocionals del Pessebre Vivent de Castell d’Aro per col·locar a les viles de Platja d’Aro i S’Agaró (32 vots · 5,8%); cistelles temporals de corfbol a la zona de Riuet de la Platja Gran (32 vots · 5,8%); cobertura de l’escenari fix de la Plaça Major de Platja d’Aro (28 vots · 5%); instal·lació de bancs a la zona de la Masia Bas (24 vots · 4,35%); adquisició d’un projector i pantalla per a les entitats del municipi (23 vots · 4,1%); millora de la senyalització de la ruta de Roques Martines (22 vots · 3,9%), ampliació del nombre de bancs al c/ Luxemburg (19 vots · 3,4%); senyalització del port de muntanya de ciclisme a Mas Nou (16 vots · 3,1%); arranjar i consolidar el camí vell de Can Cuc (14 vots · 2,5%) i instal·lació de més bancs al Parc de Sant Ramon de S’Agaró (12 vots · 2,1%).

Les actuacions de l’any 2018 i 2019

En la primera edició dels pressupostos participatius, l’any 2018, es van escollir quatre accions, que ja s’han executat, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l’avinguda central de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament; instal·lació d’una coberta a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro; generació d’un pas segur per travessar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d’una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

En la segona edició, l’any 2019, també es van escollir quatre propostes, i tres ja completades: instal·lació d’un parc infantil al carrer Agaró de S’Agaró (58.500 euros); il·luminació amb fanals alimentats amb energia solar del Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell (49.000 euros); millora de la parada d’autobús de l’Avinguda Castell d’Aro amb el c/ Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina (27.000 euros). Darrerament, actualment en fase de contractació h hi ha prevista la millora de la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment (valorada en 42.000 euros).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.