La Fira del Vi Rock & Wine de Platja d’Aro en marxa fins diumenge

El recinte està obert entre les set de la tarda i la mitjanit

Aquest vespre ha arrancat la tercera edició de la fira Rock & Wine de Platja d’Aro en la Plaça del Mil·lenari.

Un gran espai a l’aire lliure que compta amb totes les mesures de seguretat i compleix la normativa vigent, amb la participació de trenta-tres cellers de tretze denominacions d’origen de tot l’estat i diferents punts de gastronomia.

Els visitants disposen d’un parell de carpes per a l’adquisició de la copa i el portacopes. A l’entrada del recinte i, com a novetat, a l’Avinguda Cavall Bernat. El preu de la copa és de 3 € que s’abonen en el moment de la recollida, on també s’entrega una butlleta per la participació en un sorteig de regals cedits per establiments del municipi. A més, s’accepten reserves per mail a info@rockandwine.org.

Cada celler exposa en el seu estand el preu dels seus vins, tant en el format a copes com de les ampolles per endur-se a casa. Està prohibit consumir ampolles senceres a la fira.

La fundadora i organitzadora de la fira, Isabel Zaro, sommelier i presidenta de l’Associació Catalana d’amants del vi, ens ha explicat tots els detalls d’aquesta edició.

La D.O. Jumilla és la Denominació d’origen amb més participació de cellers, un total de catorze que hi són representats per la seva sommelier María Quilez del Basque Culinary Center. Els cellers que porten són Ecobodegas, Bodegas San Dionisio, Bodegas Ontalba, Parajes del Valle, Bodegas Torrecastillo, Bodegas Silvano García, Bodegas Pino del Ramo, Bodegas Luzón, Bodegas Alceño, Bodegas Bleda, Bodega Mario Romero, Bodegas Juan Gil, Bodegas Viña Elena i Esencia Wines Cellars, una varietat infinita de vins de qualitat on la varietat de raïm monestrell tindrà el seu propi protagonisme.

De Catalunya participen la D.O. Empordà amb els cellers Vioritme, el celler de la Vall d’Aro, que com diu la seva etiqueta la vida és música i el vi és el rock and roll. El Celler Esclanyà, els millors vins salins vinguts des de Begur i el Celler Viniric de la Vall del Tinar a Calonge, ampolles plenes de somnis de mar i d’havanera.

La D.O. Penedès amb el celler Montrubí, ens presenta el seu projecte Gaintus, els primers elaboradors de monovarietals de sumoll del món. De la D.O. Pla de Bages ha vingut el Celler Entrebosc, gent jove amb molta empenta i amb molt bona feina feta, vins que enganxen i molt. També de la D.O. Cava tenim la Cava Oriol Rossell, elegància, seducció i qualitat. Procedent de la D.O. Montsant el Celler Ronadelles amb el seu famós Cap de Ruc, la connexió directa amb el públic jove i exigent. Un altre celler català que tenim és el Celler Cal Pucolla, petits elaboradors, essència, vins amb molt de cos i ànima. Un altre celler a destacar de Lleida és Rubiò de Sòls, un vi elaborat per una dona, la Judit Sogas i el seu premiat Sóls Xarel, l’únic monovarietal de xarel·lo de tota la província de Lleida.

Del Cabo Selection ha portat a Platja d’Aro, des de la D.O. Rias Baixas, el seu albariño fresc i dinàmic “Gallegos de lluvia i calma”, com el vers de Miguel Hernandez “Vientos del pueblo” i també un godello i un coupage de varietats gallegues de la D.O. Ribeiro. De la mateixa D.O. Ribeiro presentem un altre celler molt singular, Vitivinicola Fareixa, un projecte jove amb vins molt sincers que donarà molt a parlar.

Del país basc fins a la Costa Brava ha viatjat el celler Gañeta, dins de la D.O. Getariako Txacolina, un xacolí expressiu, viu i audaç que maridat amb el famós formatge Idiazabal, que també té el seu estand a la fira, és com transportar-nos directament al nord d’Espanya.

I del nord baixem al sud, amb els vins d’Insensatos Wines dintre de la D.O. Montilla-Moriles, un recorregut per les diferents finques que fa la mateixa varietat Pedro Ximenez, expressant en diversos matisos cada una de les ampolles.

També tenim un parell de cellers de la D.O. Utiel-Requena, Bodegues Vegalfaro un celler que ja va estar present en l’edició de l’any 2019 i que va sorprendre amb el seu Rebel·lia ecològic. I també Bodegas del Valle, un petit celler familiar amb molta història i molt d’encant que portarà uns vins sorprenents.

Una sorpresa que presentem en aquesta fira és el cava amb or Xade, distribuït per Sybaritbox que posa la nota de glamur al Rock & Wine.

Una altra presència a la fira molt significativa és la D.O. Campo de Borja, l’anomenat Imperi de la Garnatxa, amb tres dels cellers més importants de la denominació d’origen: Bodegas Borsao, un dels pilars fonamentals del Campo de Borja, garnatxes plenes d’aromes i encisadores; Bodegas Ainzón, una cooperativa renovada amb vins joves i sorprenents; i Bodegas Aragonesas, vins amb identitat pròpia i molta personalitat.

Quant a l’oferta gastronòmica comptem amb Las Delicias, que cada any ens acompanya en aquesta aventura del Rock & Wine i que sempre ens enamora amb les seves fantàstiques empanadesPeixos Torrent que porten directament del mar les gambes de Palamós, les ostres i producte fresc que cuinen a la fira. L’Avi Sidro amb totes les seves delicatessen. I, finalment, la petita foodtruck Unna Pizza, molt bonica, inspirada en la Itàlia dels anys cinquanta que ens fa unes pizzes boníssimes”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.