Univers Guinovart a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

La mostra, que reuneix una seixantena d’obres, es presenta aquest matí i es podrà veure d’aquest, 31 de juliol, fins al 17 d’octubre.

L’Espai Carmen Thyssen, La Fundació privada Espai Guinovart i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols presenten, aquest matí, l’exposició temporal 2021 dedicada a l’obra del pintor barceloní, Josep Guinovart.

En el Monestir de Sant Feliu s’hi exhibeixen una seixantena de peces de diversos museus i col·leccions del país (pintura, escultura, gravat, serigrafies i altres disciplines) que permet a l’espectador fer una visita amb múltiples itineraris. Hi ha obres realitzades entre 1948 i 2007, any en el qual va morir l’artista, amb les que, més enllà d’un discurs antològic, es vol retre homenatge al caràcter d’obra oberta amb la qual Guinovart definia la raó de la seva recerca plàstica: la mirada del públic que en fa seu el sentit i el significat.

La mostra és un univers traçat des de dues geografies: la primera planta dedicada a una geografia física, indagant les arrels tel·lúriques que nodreixen la sensibilitat vers un món convuls, però també un món de somni, d’esperança, de regeneració. La segona planta explora una geografia humana, perfila un recorregut més introspectiu, fent de pont amb la seva visió de l’art “com un projecte, un esbós inacabat, una aproximació al desig, un mer intent, l’intent d’agafar l’aigua amb un sedàs”.  Els paisatges de l´ànima i les ànimes dels paisatges ens conduiran per un viatge insòlit a través de l’Univers Guinovart.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.