Festa de celebració del centenari dels Banys de S’Agaró

Les casetes de colors dels Banys de S’Agaró han esdevingut tot un símbol

Aquest migdia, la família Ensesa, propietària de  l’Hostal de La Gavina i del restaurant La Taverna del Mar, ha celebrat el centenari dels Banys de S’Agaró, que per la situació sanitària no es va poder fer l’any passat.

L’acte de commemoració de les històriques casetes ha estat presidit pel conseller d’economia i hisenda de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jaume Giró.

Celebració del centenari de les casetes dels Banys de Mar de S’Agaró, amb l’assistència del Conseller d’Economia Jaume Giró i la familia Encesa. Pere Duran / Nord Media

La família Ensesa ha volgut retre un homenatge als cent anys de les casetes de Sant Pol organitzant una paella popular per als clients com a agraïment per la seva confiança i fidelitat a l’establiment. A més, ha inaugurat una exposició de fotografies antigues que es podrà veure a la botiga dels banys.

L’11 de juliol de l’any 1920, Josep Ensesa Pujades va adquirir l’establiment dels Banys instal·lat uns anys anteriors a la llavors anomenada Platja de Sant Pol i li donà el nom de Banys de S’Agaró. Aquest esdeveniment va significar l’inici del naixement de S’Agaró que vindria uns anys després de la mà del seu fill, Josep Ensesa Gubert.

Durant els anys posteriors, la platja de Sant Pol i els seus Banys van esdevenir un referent d’oci i un punt de partida de l’esclat turístic de la zona.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.