Més de 500 infants i joves estrenen els Casals 2021

Amb el primer dia del mes de juliol han començat els Casals d’Estiu, Casal Esportiu i Casal Jovestiu

A les nou han començat els Casals 2021 que, d’avui i fins al 31 d’agost, organitza l’Ajuntament per a tots els gustos i edats.

337 nens i nenes de 3 a 12 anys s’han inscrit en els Casals d’Estiu de la Pineda de Riuet a Platja d’Aro, i l’Institut Ridaura i l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro.

Una cinquantena de monitors i monitores són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i joves i fer-los gaudir al màxim del seu temps de lleure, d’una manera activa i divertida, en el marc d’una oferta educativa integral. Enguany, el fils conductors de les activitats són: TRESORS DE LA MEDITERRÀNIA (P3 a 2n) i SUMMER ESCAPE (3r a 6è). Aniran a la platja, es remullaran, faran jocs, racons, sortides, contes, cançons, dinàmiques de grup, etc.

D’acord amb la normativa que ha establert la Generalitat de Catalunya per a la contenció de la Covid , els Casals d’Estiu funcionen amb grups estables de convivència de màxim 24 membres. Els nens i nenes de cada grup tenen edats similars o, inclús, comparteixen el mateix grup bombolla a l’escola.

La mascareta es obligatòria per majors de 6 anys i recomanada per menors de 6 anys. A l’entrada del casal es pren la temperatura a cada infant i es fa un rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic. També es realitza una neteja i desinfecció diària de superfícies, material i joguines i ventilació en els espais tancats.

L’entrada i la sortida del Casal és esglonada. Les famílies disposen de 30 minuts per deixar i recollir els seus fills i filles (9h a 30 h – 13.30 h a 14 h). També existeix el servei de menjador (14 h a 16 h).

L’Equip Humà està format per les Directores, Monitors/es i Premonitors/es, tots amb la titulació de monitors/es i premonitors de lleure i, la majoria de l’equip, amb experiència en l’àmbit de l’educació i el lleure educatiu. A més, existeix la figura del responsable de seguretat i higiene a cada casal que vetlla pel compliment de les mesures i garantir la formació i informació en aquesta matèria cap als infants. Tothom ha rebut formació sobre l’acompanyament emocional als infants, salut i higiene, primers auxilis i resolució de conflictes.

Avui també han començat el Casal Esportiu (85 participants), Jovestiu (46 participants), Casal Tecnològic (32 participants) i un Curs de Premonitor/a (28 participants).

El Casal Esportiu va dirigit a infants i joves de 8 a 12 anys i faran jocs preesportius i activitats aquàtiques (bàsquet, handbol, tennis, korfbal, vòlei platja, bàdminton, bicicleta tot terreny (BTT), skateboard, senderisme-orientació, vela, caiac, snorkel i pàdel surf).

El Casal Jovestiu, dirigit a joves de 13 a 17 anys, també engloba el Casal Tecnològic i Curs de Premonitor/a. En funció de l’edat, els nois i noies s’han pogut apuntar a una oferta diferent relacionada amb les seves inquietuds i habilitats. Al juliol també està prevista una acampada i, a l’agost, una estada de cinc dies en una casa de colònies.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.