L’índex de risc de brots de Covid entre molt baix i mitjà a la Vall d’Aro

Dades extretes del mapa de risc per municipi que actualitza diàriament la CCMA

Segons el mapa de risc per municipi que ofereix el web de notícies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el risc de brots de Covid-19, segons l’actualització d’aquest dijous, 1 de juliol, és baix a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, molt baix a Santa Cristina d’Aro i mitjà a Sant Feliu de Guíxols.

Santa Cristina d’Aro és el municipi on el risc és més baix 10.94 (el 9 de juny se situava en 49.23, risc baix). A Castell-Platja d’Aro se situa en 69.06 (el 9 de juny se situava en 35.52, risc baix) mentre que a Sant Feliu de Guíxols està en 72.30 (el 9 de juny se situava en 30.30, risc baix).

Segons les darreres dades, l’epidèmia creix a Sant Feliu de Guíxols perquè la taxa de reproducció i propagació del virus se situa per damunt de l’1. Una persona en contagia a 1,22. A Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Santa Cristina d’Aro la taxa de reproducció i propagació se situa per sota de l’1. A Castell-Platja d’Aro i S’Agaró se situa en 0,75 i a Santa Cristina d’Aro en 0,14.

Tanmateix, cal ser molt prudents i és necessari que no abaixem la guàrdia perquè, des de fa uns dies, els contagis i els brots a l’Estat i a Catalunya tornen a augmentar, especialment entre els joves, una situació que genera preocupació social i entre les autoritats sanitàries.

Tal com expliquen a la plataforma informativa, el risc de brot segueix el sistema de càlcul que utilitza el grup de Recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya a partir de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’escala de mesurament de l’índex de risc es divideix en cinc trams: molt baix (0-30), baix (31-70), mitjà (71-100), alt (101-200) i molt alt (+200).

Els càlculs exclouen els tres últims dies perquè, segons expliquen en la web, contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Podeu consultar la gràfica d’índex de risc aquí

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.