La Pell

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi La Pell del Celler La Gravera – D.O Costers del Segre.

Vi : La Pell – Coupage de 14 varietats blanques – 42,00€

Celler –  La Gravera – D.O Costers del Segre

Cançó : Pink Moon  – Nick Drake

Aquesta setmana hem marxat a la Denominació d’Origen Costers del Segre, a Alfarràs, a una antiga gravera de construcció que avui acull un celler únic, un celler diferent, perquè la naturalesa els fa diferents, La Gravera, una bodega jove que neix el 2006, científics de professió però pageses de vocació, els seus propietaris, tres cosins, la família Arnó amants del vi i de la terra, juntament amb la seva enòloga i directora, la Pilar Salillas, fan un gran equip que  es dedica, no solament a fer els millors vins, sino a recuperar totes aquelles varietats autòctones que fa més de cent anys omplien els camps de vinyes de la Serra llarga i que avui quasi estan extintes, un treball de recerca i dedicació fantàstic, per conservar un patrimoni històric de vinyes ancestrals únic al món.

Pilar Salillas, jove i brillant enòloga que ja venia de treballar en varis cellers, entre ells   Codorniu en el que va estar deu anys, va arribar a La Gravera el 2018 , a Alfarràs just al costat de casa seva,  segons ella no podia haver tingut millor sort, des de llavors treballa sota els preceptes de la biodinàmica i en ecològic, la manera més natural i sostenible de tractar la vinya, certificats amb el segell de qualitat Demeter, La Gravera elabora els seus vins seguin els paràmetres que Rudolf Steiner va marcar fa molt de temps, el deia que a la lluna se li deu tot el que brota i així creix tota la vida per néixer, és per això que he triat la cançó Pink Moon, de Nick Drake, un cantautor depressiu i ple de dubtes que en escriure aquesta cançó va trobar la felicitat absoluta, encara que malauradament va morir poc després, aquesta lluna és rosa pel reflexe d’aquells terroirs d’argila i guix en un lloc màgic com és l’Anticlinal de la Serra Llarga, un paradís natural amb els millors sols, rics en guixos que li donen frescor i salinitat als vins, fen d’ells uns vins singulars, gastronòmics i  plens de matisos.

De les vint-i-quatre varietats plantades, disset d’elles són autòctones, alguna com la X8 única al món, deia Pilar que ella gaudeix com una boja quan d’aquells quatre ceps de X8 va fer unes nano-vinificacions de les quals li van sortir disset ampolles, un verdader luxe pels sentits,  l’esperit aventurer de tot l’equip els anima a seguir investigant i buscant aquells petits tresors que van trobant i comprant però, mentre ens fan gaudir de vins com l’Onra blanc i negre, vins per paladars inquiets, o el Ciclic un vi golós i amb molta personalitat, avui el nostre maridatge amb Pink Moon és La Pell, un coupage de catorze varietats blanques autòctones de vinyes amb cent trenta anys d’història de la finca El Vinyet a quatre-cents cinquanta metres d’altitud, un vi amb poc més de mil ampolles sense filtrar ni clarificar, com es feia abans,  un vi groc intens, aromàtic, seductor i glicèric, un vi amb aquest punt sali característic de La Gravera i un final mineral molt agradable, un vi que marca territori, història liquida a cada ampolla, un vi per gaudir sense presses i en bona companyia.

Un bon plat  per acompanyar aquest vi és una tonyina d’Almadrava amb puré de carabassa.   Que vagi de gust!  Fins a la setmana vinent Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.