L’oferta turística de Castell-Platja d’Aro present a Fitur

L’estand promocional del Patronat de Turisme Girona Costa Brava de la Diputació de Girona ofereix informació sobre la diversitat d’opcions que ofereix el territori gironí

Fins aquest diumenge se celebra la 41a Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), en la qual es pot trobar informació sobre l’oferta turística de Castell-Platja d’Aro i d’altres destinacions del territori gironí. L’estand de promoció de la Costa Brava i el Pirineu de Girona s’integra en l’estand de Catalunya.

Enguany, l’espai de la Costa Brava presenta imatges evocadores de la destinació amb el missatge «Viu el doble», amb què es vol mostrar la dualitat i la diversitat de la destinació i reforçar-ne el posicionament i la presència de marca en el mercat estatal. Des de l’espai dels Pirineus de Catalunya es difonen els productes relatius a activitats a la natura i a l’aire lliure del Pirineu de Girona. Des d’ambdós punts es divulga el conjunt de l’oferta turística de la destinació entre professionals del sector i visitants, les novetats en productes i serveis per a la temporada 2021, i també les mesures anti-COVID-19 que han adoptat les destinacions i les empreses turístiques per acollir visitants i clients de manera segura en la segona campanya d’estiu en temps de pandèmia.

Com a novetat, i seguint l’estratègia per la digitalització que segueix el Patronat de Turisme, els materials promocionals han estat digitalitzats i es poden descarregar a través d’un codi QR.

En el decurs de les tres jornades del certamen dirigides exclusivament als professionals del sector, els representants gironins celebraran una vintena de reunions i trobades amb representants d’agències operadores de viatges internacionals, empreses organitzadores d’esdeveniments, mitjans de comunicació i grups editorials, amb la voluntat de restablir el contacte i estudiar propostes de col·laboració i projectes a desenvolupar.

Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha remarcat que «Enguany és més important que mai la nostra presència en aquesta fira per copsar l’interès dels agents i els operadors turístics espanyols i internacionals per la nostra destinació de cara a temptejar com serà la temporada vinent d’estiu». Dulsat considera fonamental agilitzar i estendre la vacunació a tota la població per tal de recuperar la salut i l’economia i generar confiança i seguretat en els turistes.

Durant el cap de setmana, la fira de turisme s’adreçarà al públic general i es divulgaran activitats a l’aire lliure, propostes culturals i enogastronòmiques, així com experiències de benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

El pes creixent del mercat espanyol durant la pandèmia

A causa de la pandèmia, el turisme de proximitat ha esdevingut fonamental per a les destinacions i les empreses turístiques en general. Per aquest motiu, administracions, entitats i empreses han abocat recursos i han definit estratègies promocionals i de comunicació per captar aquest públic. En l’exercici 2020, els visitants nacionals i estatals han apaivagat la caiguda del turisme internacional en algunes destinacions, i alhora han contribuït a la supervivència del sector.

Segons dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat, l’any 2020 la demarcació de Girona va rebre 3.346.055 turistes (un 57,7 % menys que l’any 2019), que van generar prop de 10.037.448 pernoctacions (un 61,2 % menys que l’any 2019).

Per mercats de procedència dels visitants, a la Costa Brava el mercat català (amb 1,6 milions de turistes) va ser el primer mercat per a la destinació. En segona posició se situava el francès (amb 393.820 turistes), i en tercera posició, el de la resta de l’Estat (amb 385.015 turistes). Al Pirineu de Girona el nombre de turistes per mercats va confirmar el pes del mercat català (amb 491.179 turistes), seguit pel mercat de la resta de l’Estat (amb 56.451 turistes).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.