Finques Incansables

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Finques Incansables – 100% garnatxa negra – Celler – Viniríc – D.O Empordà.

Vi : Finques Incansables  – 100% garnatxa negra – 12,00€

Celler – Viniríc – D.O Empordà

Cançó : Dust in the wind  – KANSAS

Una  setmana més que anem a visitar un celler del nostre estimat Empordà i a prop de casa a Calonge, el Celler Viníric  joc de paraules entre el vi i el món dels somnis, l’oníric, un somni d’en David el seu propietari fet realitat, un somni amb molts desvetlles  amb un començament nada fàcil, però amb una constància i un sacrifici continus que avui dona fruits com les Finques Incansables, una col.lecció de tres vins magnífics, un de blanc, un altre fet amb monastrell i el que maridem avui  amb garnatxa, vins amb l’empenta d’un noi que es va  formar com a sommelier, però que la seva passió pel món del vi el va encaminar a buscar un lloc màgic com és la Vall del Tinar on va establir les seves arrels, on va crear el seu primer vi  Vella Lola, avui molt conegut i amb una relació qualitat-preu fantàstica, no arriba a set euros, tres vins blanc, rosat o negre amb tota la frescor d’un vi jove, expressius i dinàmics, un noi que domina la viticultura magistralment, i que s’ha convertit en un pagès sincer que mira les llunes a les nits cuidant la terra com els pagesos d’abans però amb la mentalitat moderna d’un  jove amb ganes de convèncer amb els seus vins, amb ganes de potenciar l’enoturisme de la Vall del Tinar, el seu estimat Calonge i  la Costa Brava.

De les tres famílies de vins que té, en faltaven dos per tastar, el Propòsit negre i les Finques incansables garnatxa que avui maridem amb la cançó “Dust in the wind“, i després de tastar-los, he trobat uns vins molt equilibrats,  vins madurs,  vins sincers, fets amb seny i amb molta estima, són vins molt elegants, d’aquest que vols tornar a tastar perquè  deixant un regust saborós, molt diferents perquè les varietats marquen un caràcter molt diferent en ells, però sense dubte vins amb molta qualitat.

Parlem de Kansas, un grup  hard rock original de Topeka capital de l’estat de Kansas, d’aquí el seu nom, que neix a la dècada dels anys setanta, però encara segueix en actiu, de fet en aquest segle XXI porten tres àlbums editats, molt certa aquesta màxima “Los rockeros nunca mueren” . Amb  la cançó “Dust in the wind” van ocupar durant molt de temps el primer lloc de totes les llistes del món i encara avui és una de les cançons més escoltades i més maques de la història del rock.

El maridatge amb aquesta garnatxa encisadora del Finques incansables és melòdic, elegant i captivador com el vi, té molta veritat perquè aquesta cançó diu a la seva lletra,  que tots els somnis passen abans pels nostres ulls, el que es denominaria un “daydreaming” una manera de somniar desperts des de la part conscient del nostre cervell que tots hem experimentat alguna vegada, també ens diu la cançó que res és etern i que els diners no compren el temps, una forma d’entendre que el nostre temps és molt valuós, que s’ha d’aprofitar cada minut i que si tenim un somni, s’ha de perseguir, per això penso que no podia trobar millor cançó que aquesta, per definir la història d’en David i el seu Celler Viniríc de la D.O Empordà.

Un bon plat  per acompanyar aquest vi sòn unes costelles de xai a la brassa feta amb sarments de les seves vinyes.   Que vagi de gust!  Fins a la setmana vinent Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.