Reduir un 40% les emissions de CO₂ abans de l’any 2030

El plenari d’aquest vespre ha d’aprovar l’adhesió de Castell-Platja d’Aro al Pacte d’Alcaldies per a l’Energia i el Clima

La Comissió Europea ha posat en marxa una de les iniciatives més ambicioses en la lluita contra l’escalfament del planeta. Es tracta del Pacte d’Alcaldies per a l’Energia i el Clima, un mecanisme de participació de la ciutadania sorgit de consultes no formals que s’han dut a terme a moltes ciutats del continent.

En el plenari d’aquest vespre, els grups polítics de Castell-Platja d’Aro votaran l’adhesió en el Pacte, que regula els compromisos del municipi en relació amb l’energia i el clima. El compromís dels pobles i ciutats que s’hi adhereixen és aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO₂ mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energies renovables.

Amb la seva adhesió en el Pacte, el consistori platjarenc es compromet a reduir les emissions de CO₂ en el territori en més del 40% per a l’any 2030 mitjançant la millora de l’eficiència energètica i un major ús de les fonts d’energia renovables i l’augment de la resiliència adaptant-se als impactes del canvi climàtic.

També es compromet a elaborar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia en un termini màxim de dos anys des de la data d’adhesió a l’acord europeu. L’abast del pla inclourà un inventari base d’emissions i una avaluació de les vulnerabilitats i riscos al canvi climàtic. El consistori tindrà el suport de la Diputació de Girona, Coordinadora Territorial del Pacte a les comarques de Girona, per dur a terme aquestes tasques. A més, el municipi es compromet a fer, cada dos anys, un informe de seguiment que avaluï, monitori i verifiqui els objectius.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.