Una cinquantena de reptes els pròxims anys per donar resposta a les necessitats del jovent

Castell-Platja d’Aro ha aprovat recentment el Pla Local de Joventut que s’aplicarà en els pròxims quatre anys

El Pla Local de Joventut (PLJ) és l’eina que té l’Ajuntament per orientar el contingut, la metodologia i l’avaluació de les polítiques de joventut que s’impulsen.

Amb l’objectiu d’actualitzar el PLJ de l’any 2016, entre els mesos d’abril i novembre de l’any passat, es va dur a terme un procés de diagnosi de la realitat juvenil, que va permetre en els joves del municipi posar de manifest els seus neguits en àmbits com l’habitatge, l’educació, la salut, l’ocupació, la cultura, el sentiment de pertinença, l’oci i l’esport, la participació, la inclusió, la mobilitat i l’espai públic. Podeu llegir-los aquí.

A partir de les seves preocupacions i valoracions s’han plantejat una cinquantena d’accions, algunes de les quals ja s’han començat a aplicar, com ampliar l’oferta d’habitatge existent, facilitar l’accés a l’habitatge als veïns i veïnes del municipi, diversificar l’oferta formativa existent vinculant-la a les necessitats i oportunitats del territori més enllà del turisme, millorar els espais d’acompanyament a joves i a les seves famílies, promoure el municipi com a Ciutat Educadora, propostes culturals que permetin l’apropament, la coneixença i la reflexió, fomentar la participació i l’autoorganització dels i les joves, enfortir la relació entre els tres nuclis, apropar activitats culturals municipals al nucli de S’Agaró, ordenar i regular l’oci nocturn al poble, millorar l’oferta esportiva del poble o promoure espais de trobada i de participació de i per a la gent jove, entre altres. Podeu llegir-les totes aquí.

Per poder impulsar els projectes del PLJ, l’Ajuntament treballa amb una quarantena d’entitats, àrees municipals i institucions del territori.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.