Cava Gramona La Cuvée

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el cava del Celler Gramona Batlle, La Cuvée.

Aquí podeu escoltar el programa emès el passat 28 d’octubre.

Vi : Cava Gramona La Cuvée – Macabeu i Xarel.lo – 12,00€

Celler Gramona Batlle ( Sant Sadurníd’Anoia) CORPINNAT

Cançó : Walk on the wild side – Lou Reed

Una setmana més parlem de vi i de rock, en aquesta ocasió d’un escumós de qualitat de Corpinnat, el Gramona La Cuvée, pot ser l’escumós més desconegut de Gramona, ja que  tots en ve a la ment quan parlem de Gramona, el Gramona Imperial o el Gramona tres lustros, doncs aquí teniu una excepcionalitat, no tan comercial com els altres, però molt bo, el maridatge amb Lou Reed d’aquesta setmana, és perquè era un cantant de rock també molt singular, al mateix que el nostre vi, el tampoc estava molt introduït al circuit comercial de l’època, encara que amb el tema “Walk on the wild side” va arribar a ser número 1 a les llistes d’èxits, en bona manera també, per ser una cançó en la qual va voler donar visibilitat a la prostitució i a la transsexualitat , un tema que els altres cantants de rock no tocaven.

CORPINNAT, és una associació fundada en el 2017 que actua com marca col.lectiva reconeguda per la Unió Europea, per distingir els escumosos de qualitat del cor del Penedès, i la seva premissa és que tots han de ser 100% ecològics, la recol.lecció del raïm ha de ser manual i la vinificació ha d’estar vinificada íntegrament al celler, a més que  s’estableix un mínim de 18 mesos de criança per sortir al mercat . Amb aquest compromís, Corpinnat és un distintiu de qualitat present en la part frontal de totes les seves etiquetes.

El Celler Gramona Batlle, situat a Sant Sadurní d’Anoia, és un celler compromès amb el medi ambient, cinc generacions de tradició vitivinícola els avalen, amb la varietat de raïm xarel.lo, com eix principal de l’elaboració dels seus vins, Gramona és fidel a una filosofia sostenible,  amb un celler amb el 100% d’energíia renovable, han sigut capaços de reduir el pes del vidre de l’ampolla per contribuir a la reducció de les gasses d’efecte hibernacle que afecten directament al escalfament global, també aprofita’n l’aigua de la pluja i llaura’n a cavall més de 22 hectarèes de terreny, fen ús d’una viticultura ecològica i biodinàmica en tots els seus vins, tant tranquils i dolços, com escumosos.

Gramona La Cuvée, és un escumós amb 24 mesos de criança amb les seves pròpies lies que fa que tingui un bonic color groc daurat,  la seva bombolla es fina i constant i en nas ens dóna aquestes notes a flors blanques, poma i préssec que nós invitan a beure sense oblidar aquests fruits secs propis d’aquesta criança amb les seves lies.

Amb una entrada en boca amable, amb un carbònic ben integrat, on es reafirmen aquestes notes a poma i algunes cítriques, amb un bon volumen en boca, el Gramona La Cuvée, encara i ser l’escumós més econòmic del celler, no defrauda en absolut, és elegant, té qualitat, i té un final llarg i molt refrescant.

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi

( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.