Comencen les setenes Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro en format en línia

A causa de les restriccions s’han suspès les poques activitats presencials que s’havien programat

Aquest vespre s’han inaugurat la VII Jornades Fotogràfiques amb la presència, en línia, del regidor de Cultura, Josep Amat, i Diego Espada i Muriel C. de Jong de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada.

L’edició 2020 estava prevista pel mes de maig però a causa de l’Estat d’Alarma es va ajornar.

Les jornades es divideixen en un parell de caps de setmana, d’avui fins diumenge, i els dies 31 d’octubre i 1 de novembre. De moment, s’hi han inscrit a la vora de 350 participants, però els organitzadors calculen que arribaran fins als 400 entre els dos caps de setmana. El format en línia ha afavorit un alt increment de les inscripcions.

Inicialment, el format de les jornades era híbrid. S’havien programat algunes activitats presencials aplicant estrictes protocols de seguretat. Però les restriccions que van entrar en vigor divendres passat van obligar en els organitzadors a fer-ho tot en línia.

Les sessions són gratuïtes i estan obertes al públic professional i l’amateur. Cal inscriure’s a https://fotoplatjadaro.com/ca/jornades/inscripcions.

“Més enllà de la fotografia”

El lema de la setena edició de les Jornades Fotogràfiques és “Més enllà de la fotografia” i vol estudiar el procés d’un projecte fotogràfic, des de la seva concepció a la seva presentació final, tot prenent consciència del rol del cos com a eina del fotògraf.

L’objectiu és ensenyar als fotògrafs com enfocar un projecte i com enriquir els propis projectes amb recursos com el fotollibre, el vídeo, l’àudio o la música, i com evitar els mals habituals de la professió. El programa de les jornades inclou 8 activitats per streaming entre conferències, masterclass, tallers, exposicions i seminaris de la mà de professionals emergents i de prestigi:

24/10 Txema Salvans – El fotollibre com a eina del creixement del discurs
25/10 Mercè Ribera – El cos com a eina del fotògraf
25/10 Josep Algans – Experiències compartides – Art i Fotografia
25/10 Oriol Miñarro – El projecte d’autor – Construccó i deconstrucció
31/10 David Linuesa – el multimèdia fotogràfic
01/11 Laia Abril – Creative editing

Inauguració de l’exposició “Educant la Mirada”

Coincidint amb les VII Jornades Fotogràfiques, i fins al 29 de novembre, es pot visitar en els Jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro, l’exposició ‘Educant La mirada’.

La instal·lació, totalment exterior, recull en gran format les obres dels cinc guanyadors (1r, 2n i 3r Premi, Autor/a Jove i Autor/a Local) i els set finalistes d’aquesta convocatòria d’àmbit internacional, enguany amb la participació de 385 projectes de 41 països.

La mostra és un testimoni de les inquietuds socials i culturals de cada autor i de les possibilitats narratives i estètiques de la fotografia.

Els guanyadors de l’edició 2020 es van anunciar el mes de maig, en plena pandèmia. El primer premi va ser per l’espanyol Antonio Aragon amb “Childhoodlost”, el segon per JuiChing (Taiwan) i el seu “Afternight” i el tercer per Tony Tirado (Espanya) amb “Oxímoron”. El premi jove va ser l’espanyol Javier Clemente amb “Pastores” i el premi local per “Efímera” d’Alba de Ming.

7 anys de jornades

Les Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro les organitzen anualment, des de l’any 2014, l’Ajuntament, la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada, que forma part de Fotoplatjadaro, i té per objectiu incentivar la cultura fotogràfica al municipi. Al llarg de l’any, organitzen diverses exposicions, cursos i activitats per fomentar la passió per la fotografia.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.