Els Centres Cívics tancats a partir d’avui i noves restriccions en comerç, hoteleria i restauració

Les noves restriccions estaran operatives fins a la mitjanit del dissabte 31 d’octubre

Aquest dimarts, el Diari Oficinal de la Generalitat de Catalunya, ha publicat noves restriccions que s’allargaran fins a les 00:00 h del dia 31 d’octubre amb l’objectiu de contenir l’increment de contagis de Covid-19.

Aquest dilluns, el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha emès un nou informe justificatiu de l’adopció de les mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19 per tal d’evitar activitats d’alt risc, com és el consum de begudes alcohòliques, o restringir l’activitat en equipaments cívics.

D’acord amb l’informe i el document que s’ha publicat en el DOC, d’una banda, es limita l’horari de les botigues de conveniència, dels establiments comercials annexos a les gasolineres, dels establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, i de tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics, els quals no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 22.00 hores i les 07.00 hores.

D’altra banda, se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics sense que impliqui la presencialitat dels participants. Queden fora de la suspensió els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d’educació en el lleure d’infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com aquelles altres activitats d’intervenció social i personals permeses en la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre.

La resolució, punt a punt

Comerç

Les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, i tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics d’acord amb el que estableix l’article 38 de la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires, no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 22.00 hores i les 07.00 hores.

Activitats d’hoteleria i restauració

Se suspenen les activitats de restauració, en tota mena de locals i establiments, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita. Resten exclosos d’aquesta suspensió:

  • els restaurants dels hotels i altres allotjaments turístics, que poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusiu dels seus clients, sens perjudici que també puguin prestar serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita.
  • els serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials, incloent-hi les activitats de lleure infantil i juvenil, els menjadors escolars i els serveis de menjador de caràcter social.
  • altres serveis de restauració de centres de formació no inclosos en el paràgraf anterior i els serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores.

En les àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega al mateix establiment, sense que es puguin utilitzar els espais interiors destinats al consum d’aliments i begudes, i garantint en tot cas en l’interior de l’establiment l’entrega individual i separada a cada client.

En els establiments hotelers i altres establiments turístics, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat, el qual estarà identificat en cartells visibles.

Equipaments cívics

En els equipaments cívics no es podran realitzar activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics sense que impliqui la presencialitat dels participants.
Resten exclosos d’aquesta suspensió els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d’educació en el lleure d’infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com aquelles altres activitats d’intervenció social i personals permeses en aquesta Resolució, com menjadors de caràcter social, perruqueria o podologia.

Podeu consultar la resolució aquí (pàgines 8 i 9).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.