La Platja Gran, l’Oficina de Turisme i el Càmping Valldaro distingits pel Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

L’experiència és pionera a Catalunya i el projecte ja aglutina 25 empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca

Aquest matí s’han lliurat els distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà al pati de la Casa de Cultura Ca la Pruna de Pals.

S’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu i s’ha presentat una nova publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà. De Castell-Platja d’Aro i S’Agaró s’han distingit la Platja Gran, l’Oficina de Turisme i el Càmping Vall d’Aro.

La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística. La publicació aglutina 25 propostes diverses de turisme inclusiu: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme, 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta.

La publicació és en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i se n’han imprés 8000 exemplars, també podrà consultar-se a la web turística comarcal: www.visitemporda.com i a les xarxes socials. La publicació es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també estarà disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també està disponible a nivell online i per a persones invidents.

Un cop presentada la publicació, s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i/o servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que hagin adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. També se’ls ha entregat un distintiu del projecte per a distingir el segell baixempordanès.

Segons ha explicat el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de turisme, Xavier Dilmé “ el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor a la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. Hem de potenciar la nostra posició com a destí de qualitat i aquest és un pas més, un objectiu a més compartit en el si de la Comissió Turística del Baix Empordà”. Dilmé ha agraït també la implicació de diferents institucions supramunicipals, com la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme i també del Consorci de Vies Verdes. És un projecte de suma, d’unir esforços, i en aquest sentit, tota la feina feta des del Baix Empordà està disponible per a la resta d’institucions i associacions del sector”.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.