Acomodadors a les platges i ampliació de les zones de vianants a partir d’avui

També es posa en marxa el servei d’informadors i informadores

Amb el primer dia de juliol es completa el procés d’implantació de les mesures Covid-19, previstes per aquest estiu, a Castell-Platja d’Aro.

La Platja Gran s’ha dividit en 9 sectors. Cada sector es pot identificar amb un color i una lletra diferent. El control de l’aforament i les mesures Covid-19 va a càrrec d’un equip de quinze acomodadors i acomodadores que s’encarreguen de gestionar l’espai. Quan un sector arriba al límit del seu aforament, els banyistes s’han de desplaçar a un sector que encara no estigui ple o esperar-se fins que algun grup marxi del sector desitjat.

El sector que disposa d’un aforament més gran té una capacitat per a 1.600 persones (el tram que hi ha entre el carrer Sant Sebastià aproximadament i la desembocadura del Ridaura). A la resta de trams, els aforaments oscil·len entre les 800 i les 1.000 persones, en funció del tram. L’aforament total a la Platja Gran se situa en les 8.660 persones. Només s’ha fragmentat el tram de platja que va en paral·lel al Passeig Marítim. En el tram de Riuet no s’ha implantat.

A la Platja Rovira també s’ha implantat el mateix sistema de sectors, colors i lletres. En aquest cas, la platja s’ha dividit en 3 sectors. L’aforament total és de 850 persones. El tram més gran pot acollir 500 persones.

Cala Sa Conca també s’ha dividit per sectors, colors i lletres. La sorra s’ha segmentat en 4 sectors i l’aforament total és de 1.450 persones. El tram més gran pot acollir-ne 650.

Ampliacions de les zones de vianants

Fins al 6 de setembre, de 17 a 7.30 h, la zona centre de l’eix comercial (entre l’Ajuntament i el giratori Josep Trueta) es converteix íntegrament en zona de vianants. Una mesura que pretén alliberar d’aglomeracions les voreres i garantir que es pugui mantenir la distància d’1,5 metres entre persones.

Un tram de l’Avinguda Cavall Bernat també es converteix en àrea de vianants dins el mateix horari (franja granat).

Per a substituir les places d’aparcament que es perden amb la mesura, s’han habilitat un parell d’aparcaments de gran capacitat. Un darrere de l’antic parc d’atraccions Magic Park (a les fotos) i l’altre a l’aparcament de l’antiga discoteca Paladium.

35 informadors i informadores

A banda de la quinzena d’acomodadors i acomodadores a les platges, l’Ajuntament també ha contractat una vintena més d’informadors i informadores al ciutadà que vigilaran el compliment de les mesures Covid-19 i tindran presència en tot l’àmbit urbà i també a la façana marítima.

A la convocatòria es van apuntar més de 300 persones que havien de complir diversos requisits, malgrat que a les proves de selecció se’n van presentar un centenar.

Totes les afectacions es poden consultar aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.