Terrasses obertes i més vida comercial i social

Les franges per sortir a passejar o fer esport es mantenen com a la fase 0

Després de tres setmanes a la fase 0, una setmana més del que s’havia previst inicialment, les comarques gironines ja són a la fase 1 del Pla de transició a la nova realitat del govern central.

A partir d’avui, es permet la circulació sense franges horàries a destins autoritzats o dins la mateixa regió sanitària, és a dir, que els habitants de les comarques gironines ja tenen llibertat de moviment dins la demarcació, també per a desplaçar-se a les segones residències. La Generalitat de Catalunya recomana evitar desplaçaments si no són imprescindibles.

Es permet l’ús de vehicle privat per a persones que conviuen en el mateix domicili. En el cas de les motos, es permet un màxim de dues persones i els ocupants han de portar casc integral amb la visera abaixada. Si no duen casc integral, és obligatori l’ús de la mascareta.

Aquest dilluns a mig matí a Platja d’Aro

Els comerços amb una superfície inferior als 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia i una ocupació del 30% de l’aforament autoritzat. Els comerços amb una superfície superior poden obrir delimitant espais i no superant el 30% d’aforament autoritzat.

Més comerços oberts a les galeries comercials de Platja d’Aro
Cues per accedir a superfícies comercials a causa dels protocols de seguretat
Reobertures al centre comercial Parc d’Aro
Alguns establiments ja han obert durant la fase 0 i ara poden aplicar nous protocols
Alguns establiments preparant la reobertura pels pròxims dies
Castell d’Aro aquest dilluns al migdia

Les terrasses poden obrir amb un 50% de la seva capacitat. Per exemple, les trobades amb amics i familiars estan permeses a les terrasses, a casa o l’aire lliure. En el cas de les terrasses, el propietari de l’establiment ha de configurar la distribució de les taules d’acord amb les mesures de seguretat que han fixat les autoritats com mantenir 2 metres de distància o un màxim de 10 persones per taula o grup de taules.

Les terrasses han florit a tots els racons del municipi amb una bona afluència de clients impacients per a recuperar vells costums.

En aquesta etapa de desconfinament també es permeten les reunions de familiars i amics fins a un màxim de 10 persones, sigui en domicilis particulars, terrasses o l’aire lliure. Respectant els 2 metres de distància.

A partir d’avui es poden realitzar activitats de turisme actiu i de natura en grups de fins a 10 persones, amb cita prèvia.

Encara no està permès prendre el sol ni banyar-se a la platja.

Els llocs de culte com les esglésies estan limitats a un terç del seu aforament. Les vetlles i enterraments es limiten a 15 persones en espais obertes i 10 en espais tancats.

La pràctica d’esport i lleure a l’exterior segueix com a la fase 0. En centres i instal·lacions esportives cal demanar cita prèvia.

Poden obrir hotels i establiments turístics però amb les zones comunes tancades.

Es permet la navegació i esports nàutics amb embarcació pròpia. I no es pot atracar en ports d’altres poblacions.

Platja d’Aro aquest dilluns al matí

Si voleu conèixer la resta de mesures, en aquesta i altres fases, us recomanem una web que pots ajudar-vos a aclarir dubtes. Teniu l’enllaç clicant aquí.

Recordeu que no podeu sortir de casa si presenteu símptomes compatibles amb la Covid-19, us trobeu en aïllament domiciliari o esteu en quarantena.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.