SOM denuncia riscos per a les persones en un tram de la Platja Gran i el Govern diu que s’han pres les mesures necessàries per evitar-los

El grup a l’oposició ha informat de l’actuació a instàncies supramunicipals perquè es pronunciïn
Imatge de la setmana passada
SOM assegura que l’actuació que s’hi ha fet pot comportar riscos pels banyistes i passejants

El grup municipal de SOM, en un comunicat, explica que “dilluns passat van començar els moviments de terres per arreglar l’esvoranc que el temporal “Glòria” havia fet al passeig marítim de la platja gran de Platja d’Aro. Això, que va ser celebrat per tots els partits i tota la ciutadania, s’ha convertit en un problema pel sistema d’execució escollit per l’equip de govern. El sistema ha estat tapar tota la runa de l’escala que el temporal va esfondrar i enterrar-la amb la sorra de platja, per retirar-la el pròxim hivern quan es facin les obres de reforç del talús del passeig”.

Això fa que, durant mesos, totes les restes de runes, plàstics i cablejat estaran enterrades creant, des del punt de vista de SOM, un perill d’esllavissament, un perill cap al medi ambient (si arriba un temporal abans de l’actuació de reparació del passeig) i un sobrecost, ja que ara la runa estava a la vista i en el futur s’haurà de separar la runa de la sorra.

Segons converses amb l’equip de govern, és una pràctica habitual. Troben correcte tapar la runa ara i un cop es realitzin els treballs de reforç del passeig ja es trauran les runes, tubs i cablejats que actualment han enterrat.

Entenem que aquests treballs tindran un cost més elevat, ja que els operaris hauran de buscar aquests elements a fi de treure’ls de la sorra, quan actualment, estaven a simple vista i la seva retirada era molt més fàcil.

Per tot això, SOM s’ha dirigit al Ministeri responsable de costes i a la direcció general de la Generalitat responsable de costes, per consultar la legalitat d’aquestes actuacions, ja que si l’hagués fet un veí, seria considerat il·legal. La llei obliga el promotor a traslladar la runa generada a una explotació de tractament quan es fa una actuació d’enderroc”.

Imatge d’aquest dilluns
La regidoria d’Urbanisme diu que s’ha restringit l’accés de pas en aquest tram per evitar qualsevol risc per a les persones

La regidora d’Urbanisme, Montserrat Rovira, explica les raons per les quals s’ha actuat d’aquesta manera.

“Com ja sabem, hi ha un tram de la platja d’aproximadament 500 m que és la part afectada fortament pel temporal Glòria. En aquest tram de passeig, aquest va quedar descalçat per la part de sota, deixant a la vista els tubs de plàstic que portaven el cablejat de la instal·lació elèctrica, que va quedar totalment malmesa.

Per part de Costes del govern espanyol, s’ha portat a terme un concurs per adjudicar les obres d’arranjament del passeig que contemplen a grans trets: el moviment d’uns milers de metres cúbics de sorra, la retirada de la instal·lació malmesa, i la construcció d’una escullera de rocalla sota el passeig per fonamentar-lo i evitar futur despreniments.

Les obres per part de Costes estan ja en disposició de començar a finals de maig. Però es dóna la circumstància que l’equip de govern ha prioritzat salvar en la mesura que es pugui la temporada turística, tant des del punt de vista d’usabilitat de la platja tan bon punt les fases Covid-19 ho permetin, com del negoci dels hotelers, comerços i restauradors de la zona, i per tant, els hi hem demanat que en la mesura del possible, passin les obres al mes de setembre-octubre.

Pensem que si optem per començar les obres a finals de maig, significarà tenir mig passeig i mitja platja tancats a qualsevol activitat per la presència de maquinària pesant. Per tant, l’equip de govern ha valorat l’escenari i des de l’àrea d’Urbanisme s’ha optat per colgar de sorra els materials que queden (perquè ja se n’ha retirat la majoria i que acabarà retirant Costes quan faci l’obra grossa); arranjar la platja, i arranjar el passeig en la mesura del possible per tal de mirar d’encarar la temporada turística en les millors condicions possibles, donades les circumstàncies.

Sobre les esllavissades i la perillositat, una tanca de seguretat d’uns 300 metres de llarg en el tram on es va produir l’esvoranc impedirà l’accés directe de persones del Passeig a la sorra, per a garantir la màxima seguretat de la gent, que haurà d’accedir a la sorra per altres punts de la platja. I sobre el tema de sobrecost, creiem que serà inexistent, en contra del que diu SOM.

De tots aquests aspectes i d’altres relacionats amb les mesures que es prendran de cara a la temporada turística, es va informar àmpliament la setmana passada al grup SOM”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.