99.000 euros del Fons de Cooperació Econòmica de la Diputació

La institució gironina ha injectat onze milions d’euros als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per garantir-ne la liquiditat

La crisi sanitària causada per la COVID-19 té efectes directes en l’economia, també per a les corporacions locals. Diversos factors estan influint en l’aprimament de les arques municipals, com ara l’aturada brusca de l’economia derivada del confinament; la limitació de l’activitat administrativa; la flexibilització del calendari fiscal; la reducció o supressió del pagament d’impostos, i l’augment de la despesa per atendre emergències socials i sanitàries a causa de la pandèmia.

Per fer front a aquest escenari, la Diputació de Girona injectarà 10.934.532 euros a les corporacions locals, import que correspon a un avançament de la meitat del Fons de Cooperació Econòmica previst per a aquest any: 8.287.500 euros per als 221 ajuntaments i 2.647.032 euros més per als vuit consells comarcals de la demarcació, amb l’objectiu de garantir-ne la liquiditat financera i dotar-los de recursos perquè puguin contribuir a la recuperació econòmica que es derivi de la situació actual. La previsió és que les corporacions locals rebin els ajuts aquesta mateixa setmana.

Recordem que el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural constitueix un programa que, anualment i complint les funcions d’assistència i cooperació als municipis, pretén incentivar les inversions municipals, contribuir al finançament dels serveis municipals obligatoris i promoure les activitats de caràcter cultural.

«La Diputació està sempre al costat dels ajuntaments i consells comarcals. I ara, més que mai, fem evident el nostre compromís amb el món local per mitjà d’aquesta injecció econòmica tan important i també de l’assessorament i suport tècnic dels nostres professionals. Tot plegat, a fi d’ajudar tots els municipis de les comarques gironines i, per extensió, la ciutadania i el teixit empresarial i associatiu de la nostra demarcació», ha manifestat el president de la corporació, Miquel Noguer.

La resolució del pagament als ajuntaments s’ha publicat aquest matí al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP). La quantitat total de les subvencions que aquest any s’atorgaran per mitjà del Fons de Cooperació Econòmica és de 16.575.000 euros.

Castell-Platja d’Aro entre els municipis amb un pagament més alt

L’import que la Diputació de Girona ingressarà a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro és de 99.021,18 €, la meitat dels 198.042,35 € que, enguany, la població ha de percebre del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural.

Castell-Platja d’Aro es troba entre els municipis amb una pagament més alt, només per darrere de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols o Palamós, en aquest ordre. La injecció en els 36 municipis del Baix Empordà s’acosta a l’1.500.000 €.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.