Les platges a punt a l’estiu però la milionària reparació del front marítim a partir de la tardor

L’Estat d’Alarma paralitza i obliga a reconfigurar totes les reparacions dels danys causats per Glòria

El temporal Glòria, la segona quinzena de gener, va afectar greument a les platges i al Passeig Marítim de Platja d’Aro, provocant el descalçament d’un tram del passeig, danys al mobiliari urbà i diversos establiments de la façana marítima i la pèrdua de molta sorra.

Amb el temporal superat, totes les administracions es van posar a treballar ràpidament en la recuperació urgent del front marítim amb la vista posada a la Setmana Santa. Fins i tot, l’Ajuntament, el 20 de febrer, va presentar una intervenció valorada en 1,8 milions d’euros.

Aleshores, ningú podia intuir els efectes d’un altre temporal encara més devastador: la pandèmia de la Covid-19.

Amb la instauració de l’Estat d’Alarma i l’enduriment de les mesures de confinament, des de mitjans març, les obres estan aturades. Els primers treballs van permetre endreçar el passeig, començar a fer aportacions de sorra i actuar a la desembocadura del Ridaura.

També està congelada la tramitació, per part de l’Estat, del projecte de reparació dels desperfectes més importants. I mentre duri l’Estat d’Alarma, seguirà així.

L’alcalde, Maurici Jiménez, ens ha confirmat que abans de l’estiu només hi haurà temps per a posar a punt les platges i les cales amb noves aportacions de sorra, posar en funcionament els serveis i s’actuarà d’urgència a la part sud del Passeig Marítim, el tram més malmès per Glòria, per a garantir la seguretat dels banyistes i vianants.

El paquet més important d’obres i la inversió milionària s’ajorna fins després de l’estiu. Podeu consultar el projecte aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.