La Setmana Santa comença sense desplaçaments vacacionals

Les dades de la Policia Local certifiquen que la mobilitat es manté en la línia de les dues últimes setmanes d’Estat d’Alarma

Ningú recorda un començament de Setmana Santa com aquest: ni primera fase de l’operació sortida, ni final de segon trimestre a les escoles, ni benediccions de Rams a les parròquies ni obertura oficial de la temporada turística. El mal temps havia fet la guitza abans, però el Coronavirus ho ha assolat tot.

Els primers compassos de la Setmana Santa s’han reduït al confinament, activitats essencials, petites celebracions en la si de les famílies i en els balcons i una mobilitat baixíssima a les principals vies d’accés a Castell-Platja d’Aro.

La Policia Local diu que des de la instauració de l’Estat d’Alarma (14 de març) els desplaçaments en cotxe i peu s’han reduït dràsticament i, tret de casos puntuals, tothom a pres consciència de la gravetat de la situació.

Els controls de la Policia Local, durant el primer cap de setmana de Setmana Santa, han aturat 347 vehicles i 434 vianants. En total, s’han aixecat una vintena de denúncies per a vulnerar les restriccions del confinament, però cap relacionada directament amb el gaudi de les vacances.

Fons policials també ens expliquen que segueixen extremant les mesures de control. A banda dels controls itinerants a espais estratègics del municipi i a les principals vies d’accés, també s’ha activat un dispositiu de vigilància en el front marítim per impedir que es facin activitats de lleure i esportives a les platges o Passeig Marítim.

De nit i matinada, per evitar que ningú intenti entrar al municipi amb nocturnitat, es destina un agent al control, lectura i identificació dels vehicles que capten les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades a més d’una trentena de punts estratègics del terme municipal. Des del cos, diuen que poden assumir aquesta tasca perquè hi ha un volum molt escàs de desplaçaments. Per exemple, les passades matinades han creuat la població 3 vehicles i han marxat.

Imatge d’arxiu de l’any 2015

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.