Un milió d’euros per a fer front a la disminució d’ingressos municipals i l’activació de mesures de reactivació econòmica

L’alcalde, Maurici Jiménez, ha explicat les mesures aquest vespre en una compareixença institucional a les xarxes socials

Tot seguit, us reproduïm la valoració i les mesures que ha explicat l’alcalde, Maurici Jiménez, arran els acords presos per a la unanimitat de totes les forces polítiques del consistori.

Una crisi dura i complexa a l’àmbit social i empresarial, on caldrà més suport de les institucions supramunicipals

El sector turístic i comercial, però darrere d’ell tota la cadena de valor que conforma el nostre petit i mitjà empresari local està, com tota la nostra societat, a l’inici d’una crisi que serà dura i complexa, tant en l’àmbit social com en l’empresarial.

Amb l’inici de temporada endarrerit, com a mínim fins a finals d’abril, els nostres comerços i empresaris de serveis es troben ja amb problemes derivats de l’acumulació de producte en magatzem, d’un volum de facturació reduït, o amb el repte d’afrontar una temporada que serà curta, entre d’altres moltes dificultats; mentre el nivell de despeses no s’ha reduït o ho ha fet mínimament.

Per un altre costat, molts treballadors han vist endarrerir la seva contractació, finalitzar sobtadament les seves relacions laborals o, en el millor dels casos, han entrat en expedients de regulació temporal de treball. Fets que han causat en l’àmbit domèstic la precarietat d’ingressos en la unitat familiar, i la visió a mitjà termini d’una temporada curta una vegada desaparegui l’estat d’alarma, que no ajudarà a consolidar estalvis ni prestacions per la pròxima tardor-hivern.

Davant d’aquesta situació l’administració ha de respondre, tant en l’àmbit europeu, estatal, nacional com local, i és en aquest darrer àmbit on l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha de ser sensible, responsable i actiu, recolzant a veïns, treballadors autònoms i empresaris en aquest reinici que com a poble tenim per endavant.

No podem però avançar-nos a tot el que encara estar per venir, a les necessàries ajudes, a les mesures de reactivació de l’economia, al rescabalament de pèrdues, o al necessari endarreriment tributari que les autoritats europees, estatals o autonòmiques hauran d’afegir a les ja aprovades fins ara per a empreses i ciutadania. Mesures que tots esperem i alhora reclamem.

Mobilització d’un milió d’euros del pressupost ordinari

Avui ja sabem que en l’àmbit de la gestió municipal l’escenari postcrisi suposarà per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro un mínim de 800.000 euros de menys en tributs municipals a causa del conjunt de circumstàncies a les quals hem de fer front, als que haurem d’afegir els costos de les mesures de reactivació econòmiques que volem posar sobre la taula (bonificacions en recollida de residus i ocupació de via pública pel temps que les empreses han estat sense activitat, bonificacions en l’ocupació de terrasses als explotadors del passeig marítim afectats pel temporal Glòria, activació de subvencions a PIMES i autònoms complementàries a les de Generalitat i l’Estat, o ajudes extraordinàries al lloguer i al pagament dels serveis bàsics de les famílies entre d’altres).

Unes despeses extraordinàries a les quals només podrem posar sol•lució amb mesures extraordinàries. La situació d’emergència reclama unitat, i aquesta va quedar palesa en la pressa d’acords unànimes sobre les primeres mesures econòmiques del darrer plenari. És per això que hem consensuat amb tots els grups polítics unes mesures que posen per davant als veïns del nostre poble.

En acord de junta de govern de dimecres 18 de març, la totalitat dels membres de l’equip de govern vàrem acordar activar una reestructuració pressupostària que avui s’ha tancat suposant la mobilització d’un milió d’euros del pressupost ordinari que hauran de donar resposta per un costat a la disminució en la previsió d’ingressos i per altra a l’activació de mesures de reactivació econòmica.

La unió de totes les forces a l’ajuntament i la ciutadania la màxima prioritat

En aquests moments des de l’administració local tenim l’obligació d’impulsar, d’acompanyar i d’ajudar a la reactivació, i ho farem de la mà de tots els grups municipals; traslladem fermament en aquests moments difícils el nostre suport a veïns i veïnes de #CastelldAro, #PlatjadAro i #SAgaró, afegim els nostres esforços als vostres, i ens sumem als agraïments mostrats als professionals sanitaris, cossos de seguretat, i personal de les diverses empreses de primera necessitat que continuen donant els seus serveis el dia d’avui tot i les adversitats del nostre dia a dia.

Dels esforços de tots, assolirem els objectius comuns.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.