3.000 mascaretes cosides per voluntariat al Baix Empordà

Més d’una tercera part s’han cosit a la Vall d’Aro i el Consell Comarcal n’ha fet la distribució

Un centenar de voluntaris i voluntàries del Baix Empordà ja han confeccionat més de tres mil mascaretes per evitar el contagi del coronavirus. Les mascaretes es confeccionen amb roba tècnica quirúrgica per què professionals sanitaris, serveis socials i cossos d’emergències les puguin utilitzar.

“Vistes les necessitats reals que hi ha al país de disposar d’equips de protecció de tots els professionals que treballen directament en contacte amb les persones vulnerables, des de l’Àrea d’Afers Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà vam creure necessari ajudar en la mesura de les nostres possibilitats i la setmana passada vam encarregar teixit tècnic quirúrgic per tal de confeccionar i distribuir les mascaretes de protecció contra la propagació del coronavirus a totes aquelles persones que estan a primera línia i que no en tenien”, ha explicat Sílvia Romero, la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social. Romero, que també és regidora a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, “agraeix profundament la feina de tothom que ha dedicat hores i hores a cosir les mascaretes. En aquests moments tan complicats és important cooperar i cobrir les necessitats urgents per garantir la salut de tothom”.

Amb el material adquirit pel Consell Comarcal, 1.000 mascaretes s’han cosit a la Vall d’Aro, coordinades per TuAtrezzo de Sant Feliu de Guíxols, i es van lliurar dissabte al matí a l’Hospital de Palamós, qui les ha esterilitzat i distribuït a les residències de gent gran de la Vall d’Aro (Sant Feliu Gent Gran, Asil Surís, Palamós Gent Gran i els Centres d’Atenció Primària).

Dissabte passat, des del taller Tu Atrezzo de Sant Feliu, explicaven a les seves xarxes socials que gràcies a la xarxa de voluntariat i el suport de diverses institucions, pràcticament, ja s’havien cosit 5.000 mascaretes i seguirien al peu del canó tot el temps que calgués per ajudar en els cossos i professionals que es troben a primera línia del combat contra el Coronavirus.

A la resta de la comarca del Baix Empordà: la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, Parlavà, Corçà, l’Estartit, Pals, Gualta, Bellcaire, Albons, la Tallada se n’han cosit un total de 2.000, coordinades per l’Associació Labors de l’Empordà. Aquest material es va portar aquest cap de setmana a l’Hospital de Palamós qui les ha esterilitzat al centre Palafrugell Gent Gran i es distribuiran a la resta de residències de gent gran de la comarca. També s’han distribuït a les treballadores familiars del Servei d’Atenció a Domicili del Consell Comarcal, als treballadors socials de les àrees bàsiques de serveis socials dels municipis del Baix Empordà i a la resta de treballadors d’aquesta administració que estan prestant serveis essencials. Una altra part també s’ha fet arribar durant aquest cap de setmana a tots els agents de les ABP de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d’Empordà i a Agents Rurals.

En paral·lel, diversos col·lectius de la Vall d’Aro també treballen braç a braç en altres projectes de voluntariat. Podeu recuperar la notícia aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.