El Baix Empordà impulsa el primer observatori comarcal especialitzat en turisme a la demarcació

L’àrea de Turisme de Castell-Platja d’Aro ha assistit a la presentació

Aquest matí s’ha presentat el primer observatori comarcal especialitzat en turisme de les comarques gironines. L’observatori permetrà obtenir dades i generar coneixement relacionat amb l’activitat turística del Baix Empordà.

De Castell-Platja d’Aro, a l’acte hi ha assistit la regidora de Turisme, Jenny Xufré o el conseller comarcal, Adrià Tauler. En total, una quarantena d’empresaris, ajuntaments i tècnics del sector a la comarca.

Tal com han explicat durant la presentació, l’Observatori del Turisme del Baix Empordà ha estat creat a partir de l’anàlisi de diverses perspectives d’estudi com l’economia, l’oferta turística, la demanda turística, la sostenibilitat, l’anàlisi digital i l’estacionalitat. A través d’aquest procés han sorgit 62 indicadors entre els quals destaquen l’ocupació laboral directa de l’activitat turística a la comarca, la taxa turística, el perfil del visitant, el consum d’aigua i els Indicadors Europeus de Turisme Sostenible (ETIS). 

La visualització d’aquests indicadors es pot consultar mitjançant la plataforma observatoriemporda.com on es mostren dades i gràfics de l’activitat turística al Baix Empordà. En aquest sentit, la plataforma s’alimenta de les dades obtingudes directament dels visitants, mitjançant la col·laboració de les oficines de turisme, els ajuntaments i el sector privat. D’altra banda, per tal de sumar esforços i oferir una informació més completa, també s’hi incorporen les dades facilitades per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, la Direcció General de Turisme de Catalunya, entre d’altres. A més, l’Observatori també compta amb dades obtingudes a través de plataformes digitals com Booking i Wikiloc.  

La participació de Castell-Platja d’Aro en el projecte

La regidora de Turisme, Jenny Xufré, ha recordat que fa anys que el municipi recopila i aporta dades mitjançant enquestes que realitza l’Oficina de Turisme. Segons Xufré, ara cal que l’empresariat hoteler també hi participi aportant les seves pròpies dades, canalitzades a través del consistori.

Des de l’àrea de Turisme volen convocar en els diferents sectors econòmics de la població vinculats en el turisme per explicar-los el projecte i animar-los a implicar-s’hi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.