La Setmana dels Barbuts amb temperatures molt fredes

El pròxim cap de setmana s’espera una nova baixada de les temperatures

Aquest dilluns hem estrenat la que es coneix popularment com la Setmana dels Barbuts, perquè el fred més cru de l’hivern català acostuma a arribar a mitjans gener i s’associa amb les frondoses barbes que portaven diferents Sants que se celebren en aquestes dates com sant Antoni Abat o sant Pau Ermità.

I realment les temperatures de la passada matinada han estat gèlides. L’estació meteorològica de Castell d’Aro, que pertany al Servei Meteorològic de Catalunya, ha registrat una mínima de -0.4 °C. Els efectes de la gebrada s’han deixat notar durant les primeres hores del matí, quan molts espais naturals i urbans s’han tenyit de blanc amb una fina capa de gel i era molt recomanable portar guants, bufanda i bon abric.

Parc infantil a les 9 h davant l’Escola Els Estanys

Per exemple, coincidint amb l’entrada de les famílies a les escoles, als volts de les nou, la temperatura en el cor de Platja d’Aro era de 4 °C i, fins i tot amb sol, diversos espais eren la viva realitat de l’hivern més rigorós. Al migdia, els termòmetres s’han enfilat fins als 13 °C.

Termòmetre a les 9.15 h a l’Avinguda de S’Agaró a l’altura del giratori del Dr. Trueta

La previsió indica que amb l’avenç de la setmana les temperatures mínimes pujaran una mica però a partir de divendres tornaran a caure amb l’entrada de vent del nord molt fred. Les màximes també aniran a la baixa cara el cap de setmana.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.