Can Blau de Palamós – ARRÒS

Avui marxarem a Palamós per gaudir d’un bon arròs a la cassola. Hem triat Can Blau perquè sempre que hi hem anat n’hem sortit molt satisfets. Can Blau és un petit restaurant, encarat directament a l’entrada del port de pescadors de Palamós, amb el que podríem dir que és el restaurant més proper a les barques. Ells mateixos es defineixen com un restaurant de Peix, clova i arrosos, i és el que anirem a buscar sense perdre’ns en massa més producte ni elaboracions.

Arròs a la cassola de Can Blau

El primer que hem de destacar és que treballen amb matèria fresca, amb el que la cuina sempre dependrà de la llotja, que ja hem dit que és a pocs metres. Però si d’una cosa n’estem enamorats és dels arrosos. L’arròs que és un pal que tothom toca i a gaire be tothom agrada, te grans secrets.
Les marques o sofregits, sobretot a l’Empordà,  incorporen subtils diferències, alquímies que juntament amb els brous, fan de cada arròs un món. I els amants dels arrosos gaudim cercant l’arròs èpic, que no és fàcil de trobar. Dons si el lector és d’aquests ‘malats dels arrosos’ ja li podem avançar que a Can Blau hi trobareu l’excel·lència en forma d’arròs.
Potser no arribarem a l’extrem de confirmar el que ells mateixos diuen a la seva plana web (canblau.cat) “Possiblement el millor arròs a la cassola del món”, però coincidim que és dels millors que hem tastat mai.

Sepiones fresques a la planxa

Però no només d’arròs viu l’ésser humà, i ens equivocaríem si no tastéssim el ventall de peix i marisc fresc d’aquest restaurant i alguns ‘platillos’ tradicionals de la casa.
A la carta hi trobem algunes especialitats, com la indispensable gamba de Palamós, el llobregant a la Remanguillé, la sopa del pescador amb gamba de Palamós, el calamar amb salsitxes i bolets o els fideus picants de Can Blau. Però hem d’estar atents al propietari que ens cantarà els productes del dia als que convé estar atents.
Però l’indispensable és l’arròs a la cassola. Tradicional, negre o amb llobregant o cabra de mar. Encert segur.

Postres casolans

Si l’arròs no us ha deixat fora de combat (les racions son més que generoses) podeu tancar el festival amb algun dels postres casolans que arrodoniran l’àpat.

Si cerqueu l’essència de Palamós en la vesant gastronòmica, Can Blau és per no equivocar-se.

Can Blau és al Carrer Vapor, 3. Telèfons 657 86 13 29 – 972 31 61 13
Obre de dimecres a dissabte de 13 a 16 i de 20 a 23 – Dimarts i diumenges només migdies i els dilluns fan festa.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.