Platja d’Aro acull aquest migdia una reunió d’ajuntaments de la Costa Brava per presentar-los el nou planejament urbanístic del litoral gironí

També hi ha diferents representants de la Generalitat de Catalunya

La sala d’actes de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro acull aquest matí i migdia, una reunió d’alcaldes i representants de diversos municipis de la Costa Brava per conèixer l’estat de tramitació del nou Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sectors no sostenibles en l’àmbit del litoral de les comarques gironines.

A la trobada institucional hi assisteixen, a banda dels representants municipals, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, càrrec que pertany a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i el delegat de l’executiu català a Girona, Pere Vila.

Evitar noves barbaritats urbanístiques

El nou pla director neix de la voluntat del govern català de posar fi a les ”barbaritats urbanístiques” que s’han fet en els darreres dècades a la Costa Brava. Per aquest motiu volen revisar els sectors de sòl urbanitzable, que contemplava l’antic planejament, i que en l’actualitat encara no s’han desenvolupat. S’analitzarà cadascun dels sectors classificats com a urbanitzables i es proposarà l’estratègia que es consideri més adient. Els municipis afectats hauran de complir les directrius o recomanacions que faci la conselleria.

En les darreres setmanes, diferents municipis de la Costa Brava també han aprovat mocions que insten a la Generalitat a modificar l’actual Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner per evitar que es continuï construint a diferents sectors urbanitzables. També s’han mobilitzat diferents entitats ecologistes.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.