Platja d’Aro celebra diumenge l’Aplec de Sant Marc amb el tradicional Concurs d’Arrossades com un dels plats principals de la festa

L’aplec es va suspendre diumenge passat per la meteorologia

La Plaça de Sant Marc de Fanals d’Amunt, nucli originari de Platja d’Aro, acollirà diumenge, durant tot el dia, els actes del tradicional Aplec de Sant Marc, la festa més antiga de Platja d’Aro. La festivitat serveix per donar la benvinguda a la primavera i invocar a Sant Marc perquè protegeixi les collites de les pedregades, del fred tardà i de les plagues.

L’Aplec s’havia de celebrar diumenge passat però els organitzadors van decidir posposar-lo una setmana per l’amenaça de mal temps. Els mapes del temps per aquest diumenge pronostiquen un dia assolellat amb núvols i temperatures agradables.

Les activitats començaran a les deu del matí amb una caminada popular a l’ermita de Santa Maria de Fanals d’Amunt, església romànica del s.X i bressol de l’actual nucli de Platja d’Aro. Se sortirà de la Plaça de Sant Marc i es donarà esmorzar a tots els participants que consistirà en panets de Sant Marc (antiga ofrena per salvaguardar les collites). La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar en el mail cafplatjadaro@gmail.com.

18158014_1412725562126263_2159821955350220723_n_opt

A partir de les dues hi haurà el dinar de germanor i es coneixeran els guanyadors del 34è Concurs d’Arrossades amb premis i obsequis pels participants. Els arrossos s’han de cuinar íntegrament a la mateixa plaça i només està permès l’ús de gas butà.

18209119_1412861592112660_886763215870619432_o_opt

A dos quarts de quatre se servirà un cremat popular i a les quatre es faran jocs de cucanya familiars com curses de sacs, trencar olles i estirar la corda.

L’aplec es clourà amb una audició de sardanes amb la Cobla Baix Empordà i la rifa d’un xai i altres regals a la mitja part.

També hi haurà un servei gratuït i limitat de taules i cadires i no es permet aparcar a la Plaça de Sant Marc.

L’Aplec de Sant Marc l’organitza el Centre l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro amb el patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració de diverses firmes comercials i entitats del municipi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.