Castell-Platja d’Aro reparteix més de 700 kits de recollida de matèria orgànica a les escoles per incentivar la separació de restes de menjar i vegetals a casa

Les famílies del municipi cada vegada són més conscients de la necessitat de fer una bona separació de residus a casa

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha dut a terme, un any més, la campanya ‘A casa, Orgànic’zat’ amb l’objectiu de continuar conscienciant a les famílies de la necessitat d’incorporar a la separació de plàstic, vidre i cartró, també els residus orgànics. La fracció orgànica està formada per les restes de menjar i petites restes vegetals.

El consistori ha distribuït més de set-cents kits de recollida de fracció orgànica entre els alumnes de les escoles d’infantil i primària del municipi. Cada kit conté un cubell marró i airejat de deu litres de capacitat, un díptic informatiu, quatre paquets de bosses compostables i una carta.

202254464_Unknown_opt

El regidor de Serveis, Antoni Botellé, recorda que ‘les restes orgàniques del menjar són una part important de la brossa que es genera a casa. Però, si s’aconsegueix fer-ne un tractament diferencial, aquestes restes es poden compostar i poden transformar-se en un valuós adob per a la terra. Per cada 100 quilos de residus orgànics es recuperen 30 quilos de compost de qualitat’. Des de l’àrea de Serveis, a més, destaquen si es fa una bona recollida selectiva a casa, es redueixen els costos de la gestió dels residus (un fet que també acaba beneficiant als contribuents) i minimitzem els efectes nocius sobre el medi ambient.

unnamed_opt
La imatge de la campanya ‘A casa, Orgànic’zat’

Segons dades facilitades pel mateix consistori, l’any 2016, en el municipi es van recollir més de 695 tones de fracció orgànica. Mentre que l’any passat, fins al mes d’octubre (l’últim registre que es té actualment), ja s’havien superat les 727 tones. Unes xifres que mostren com la conscienciació i el compromís de les famílies amb una bona gestió de la matèria orgànica cada vegada és més alt.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.